Potrivit declaratiilor facute de Jonathan Todd, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru Ocuparea fortei de munca Laszlo Andor, Marea Britanie nu le poate interzice unilateral bulgarilor si romanilor sa lucreze pe teritoriul sau incepand cu 1 ianuarie 2014, in caz contrar riscand initierea unei proceduri de infringement din partea Comisiei Europene.
La 1 ianuarie 2014 expira perioada de tranzitie de sapte ani de la aderarea celor doua tari la UE, in care statele membre au putut limita accesul romanilor si bulgarilor la piata muncii, dar in cazul Marii Britanii exista tot mai multe semne se doreste prin orice mijloace evitarea primirii de muncitori din cele doua state.
Jonathan Todd a reamintit, de asemenea, ca CE a aprobat un raport care constata ca forta de munca imigranta din cele opt state est-europene, care au aderat la UE in 2004, a contribuit cu 1,2 la suta la PIB-ul Marii Britanii intre 2004 si 2009. "Comisarul Andor crede cu fermitate ca mobilitatea fortei de munca este benefica atat pentru tara gazda, cat si pentru tara emigrantilor", a declarat el.
Sursa: Mediafax
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Codul muncii si Legea Dialogului Social