Persoanele cu dizabilitati, sprijinite sa-si gaseasca un loc de munca si pot beneficia de vouchere pentru achizitionarea dispozitivelor asistive

persoane dizabilitati loc de muncaobligatie angajare persoane cu handicappersoane dizabilitati vouchere dispozitive asistive
Persoanele cu dizabilitati, sprijinite sa-si gaseasca un loc de munca si pot beneficia de vouchere pentru achizitionarea dispozitivelor asistive
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Autoritatea Nationala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii (ANDPCA), in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), deruleaza proiectul ”Facilitarea Insertiei pe Piata Muncii a Persoanelor cu Dizabilitati” (FIPMPD).  
 
Proiectul este cofinantat prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 si se deruleaza in perioada 23.05.2019 – 31.07.2023.
 

Persoane cu dizabilitati - locuri de munca

 
Activitatile desfasurate in cadrul proiectului sunt menite sa duca la atingerea rezultatelor asteptate, FIPMPD propunandu-si ca un numar de 7.000 de persoane cu dizabilitati, someri si persoane inactive, persoane aflate in cautarea unui loc de munca, sa poata beneficia de vouchere pentru achizitionarea dispozitivelor asistive corespunzatoare nevoii medicale.
 
Totodata, FIPMPD vizeaza incadrarea pe piata muncii a unui numar de 700 de persoane din grupul tinta constituit in cadrul proiectului. De asemenea, proiectul se adreseaza si angajatorilor care vor incadra in munca persoane ale grupului tinta, oferindu-le sprijin prin acordarea de subventii pentru 200 de persoane cu dizabilitati nou angajate, informeaza ANOFM.
 
 

Persoane cu handicap angajare
 

Va reamintim ca, in situatia in care firma dvs. are peste 50 de angajati, conform art. 78 alin. (2) din Legea nr. 448/2006, aveti obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati.
 
Sau, ca alternativa, conform art. 78 alin. (3) din aceeasi lege puteti opta pentru a plati lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu ati angajat persoane cu handicap.
 
ITM-ul monitorizeaza si controleaza cu marea atentie respectarea obligatiilor privind angajarea de persoane cu handicap! In ciuda aparentei claritati a textului de lege, in practica apar numeroase probleme, iar greselile se sanctioneaza dur, cu amenzi intre 25.000 si 50.000 de lei...mai multe despre angajarea persoanelor cu dizabilitati >>>
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
persoane dizabilitati loc de muncaobligatie angajare persoane cu handicappersoane dizabilitati vouchere dispozitive asistive

Data aparitiei: 15 Februarie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Persoanele cu dizabilitati, sprijinite sa-si gaseasca un loc de munca si pot beneficia de vouchere pentru achizitionarea dispozitivelor asistive Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]