Asa cum arata datele furnizate de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), statul roman a reusit sa sprijine, datorita programului de stimulare a tinerilor prin finantarea nerambursabila de pana la 10.000 de euro, crearea a 4.800 de societati cu raspundere limitata (SRL-D-uri) de la debutul programului (22 februarie 2011), dintre care 3.159 au fost deja inmatriculate.
Noile societati au creat astfel 1.542 de locuri de munca, fiecare dintre aceste societati cu raspundere limitata oferind in medie trei locuri de munca. Se asteapta insa ca in continuare numarul de locuri de munca sa creasca mai ales ca obiectivul programului este de a crea 10.000 de posturi noi.
Intreprinderile care au fost infiintate prin acest program au ca fondatori tineri din Bucuresti (574), Cluj (369), Brasov (242), Dolj (209), Timis (185), Bihor (176) si Galati (175). Cele mai multe domenii care au primit finantare pentru infiintarea de noi societati de catre tinerii intreprinzatori sunt cele de intretinerea si repararea autovehiculelor (7%), fabricarea painii si a produselor de patiserie (6%), lucrari de constructii (5%), restaurante si transporturi rutiere de marfuri.
In continuare, toti tinerii de pana in 35 de ani, care doresc sa primeasca finantari nerambursabile, se pot inscrie online pe site-ul AIPPIMM. Conditia pentru obtinerea fondurilor este de a angaja minimum doua persoane (cel mult noua) si de a reinvesti anual 50% din profit. Tinerii intreprinzatori sunt scutiti de la plata taxei de inregistrare a firmei la Registrul Comertului si a contributiilor sociale pentru veniturile a maximum patru salariati, angajati pe durata nedeterminata.
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic