Guvernul trebuie sa anuleze impozitul a 200 lei din salariu

Ioana Pavel
Ioana Pavel
09 Septembrie 2021
09 Septembrie 2021
Ioana Pavel
Ioana Pavel
impozit salariul minimneimpozitare 200 lei salariu minim brutmajorare salariu minim 2021
Guvernul trebuie sa anuleze impozitul a 200 lei din salariu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
In loc de o crestere prin lege a salariului minim brut pana la 2.500 lei, ministrul demisionar al Economiei, Claudiu Nasui, a precizat ca ar putea fi redusa povara fiscala prin neimpozitarea a 200 lei din salariul existent. 
 
"Daca un guvern chiar vrea sa ajute romanii sa iasa din saracie, nu ar mai creste salariul minim brut. Ar reduce povara fiscala pe munca. De exemplu, ar face primii 200 de lei neimpozitabili. Cresterea salariului net ar fi aceeasi doar ca nu ar mai creste toate cheltuielile statului. Solutia liberala pentru a creste salariile este reducere impozitarii muncii", a precizat Claudiu Nasui pe pagina sa de socializare, precizand ca majorarea salariului minim este o arma a statului pentru a lua mai multi bani de la companiile private.
 
"Politicienii vor cresterea salariului minim brut pentru a ne lua mai multi bani din buzunar si a-si creste propriile venituri.
 
Cresterea salariului minim brut este o arma a statului pentru a lua mai multi bani din privat. Salariul minim care conteaza este salariul minim net. Acela care ajunge sa fie mic pentru ca statul iti ia jumatate din el", a scris acesta.
 
Totodata, in opinia sa, majorarea salariului minim inseamna cresterea automata a salariilor tuturor bugetarilor.
 
"Cresterea salariului minim brut inseamna automat cresterea tuturor salariilor bugetarilor. De ce? Pentru ca toate salariile la stat sunt multiplii de salariu minim. De exemplu, premierul are de 11,5 ori salariul minim. Daca creste salariul minim brut cu 100 de lei, automat va creste salariul premierului cu 1.150 de lei pe luna. Si nu doar al lui, al tuturor bugetarilor", a afirmat Claudiu Nasui.
 
In plus, a explicat Claudiu Nasui,  majorarea salariului minim va avea ca efect si cresterea pensiilor speciale.
 
"E chiar mai tare. Cresterea salariului minim brut inseamna si cresterea pensiilor speciale. Pentru ca mai toate pensiile speciale sunt bazate pe nivelul salariilor in sectorul din care provin, care la randul lor sunt bazate pe salariul minim brut", a declarat Claudiu Nasui.
 
Cu toate acestea, potrivit unui sondaj al CNIPMMR, citat de Agerpres, doar 25% din cei 1.108 antreprenori respondenti au precizat ca sustin propunerea ministrului Economiei privind anularea impozitelor pentru salariul minim. Detalii si aici.
 
De asemenea, conform aceleiasi surse, presedintele CNIPMMR, Florin Jianu, a afirmat, marti, intr-o conferinta de presa, ca aplicarea de catre Guvern a acestei propuneri ar arunca in aer bugetul tarii.
 
"Impozitarea zero (a salariului minim, n.r.) nu e posibila. Impozitarea zero inseamna ca primii 2.300 de lei nu sunt impozitati deloc, adica nu ai nici impozitare 10%, CAS, nici CASS, deci niciun fel de taxe pe acei bani. Ori acest lucru nu e posibil. Daca facem un calcul, la 2.300 de lei, nivelul impozitelor ajunge undeva la 900 de lei, cu aproximativ 1390 de lei in mana. Ori daca inmultim 900 de lei cu 5-6 milioane de salariati din Romania, ori 12 luni, ajungem la un nivel de aproximativ 63 de miliarde de lei, bani pe care statul nu-i mai ia in acel moment. 63 de miliarde de lei reprezinta cumulat bugetul Educatiei, bugetul Sanatatii si un minister mai mic, toate la un loc. Arunci in aer tara, duca cum spuneam noi plastic nu mai ai bani sa pornesti motorul ambulantei, nu sa te mai duci la bolnav si sa mai ai grija de ei, sa le dai medicamente. Nu ar mai exista bani de nimic. Nu poti sa faci acest lucru si nicio tara din lume nu are acest sistem", a declarat marti presedintele CNIPMMR.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Atentie: La 1 septembrie 2024 intra in vigoare NOUA LEGE A PENSIILOR!


Descopera lucrarea Noua Lege a Pensiilor. Ghid practic - trateaza intr-o maniera completa
si 100% profesionista absolut toate aspectele pensionarii!

Afla:

- ce tipuri de pensie exista
- care sunt modalitatile si conditiile de pensionare
- ce acte trebuie sa contina dosarul de pensionare
- cum se calculeaza cuantumul pensiei
- cum inceteaza contractul individual de munca
- posibilitati de continuare a raporturilor de munca
- modalitati de cumulare a pensiei cu alte venituri etc.


...Vezi AICI detaliile complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]