Guvernul trebuie sa anuleze impozitul a 200 lei din salariu

impozit salariul minimneimpozitare 200 lei salariu minim brutmajorare salariu minim 2021
Guvernul trebuie sa anuleze impozitul a 200 lei din salariu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
In loc de o crestere prin lege a salariului minim brut pana la 2.500 lei, ministrul demisionar al Economiei, Claudiu Nasui, a precizat ca ar putea fi redusa povara fiscala prin neimpozitarea a 200 lei din salariul existent. 
 
"Daca un guvern chiar vrea sa ajute romanii sa iasa din saracie, nu ar mai creste salariul minim brut. Ar reduce povara fiscala pe munca. De exemplu, ar face primii 200 de lei neimpozitabili. Cresterea salariului net ar fi aceeasi doar ca nu ar mai creste toate cheltuielile statului. Solutia liberala pentru a creste salariile este reducere impozitarii muncii", a precizat Claudiu Nasui pe pagina sa de socializare, precizand ca majorarea salariului minim este o arma a statului pentru a lua mai multi bani de la companiile private.
 
"Politicienii vor cresterea salariului minim brut pentru a ne lua mai multi bani din buzunar si a-si creste propriile venituri.
 
Cresterea salariului minim brut este o arma a statului pentru a lua mai multi bani din privat. Salariul minim care conteaza este salariul minim net. Acela care ajunge sa fie mic pentru ca statul iti ia jumatate din el", a scris acesta.
 
Totodata, in opinia sa, majorarea salariului minim inseamna cresterea automata a salariilor tuturor bugetarilor.
 
"Cresterea salariului minim brut inseamna automat cresterea tuturor salariilor bugetarilor. De ce? Pentru ca toate salariile la stat sunt multiplii de salariu minim. De exemplu, premierul are de 11,5 ori salariul minim. Daca creste salariul minim brut cu 100 de lei, automat va creste salariul premierului cu 1.150 de lei pe luna. Si nu doar al lui, al tuturor bugetarilor", a afirmat Claudiu Nasui.
 
In plus, a explicat Claudiu Nasui,  majorarea salariului minim va avea ca efect si cresterea pensiilor speciale.
 
"E chiar mai tare. Cresterea salariului minim brut inseamna si cresterea pensiilor speciale. Pentru ca mai toate pensiile speciale sunt bazate pe nivelul salariilor in sectorul din care provin, care la randul lor sunt bazate pe salariul minim brut", a declarat Claudiu Nasui.
 
Cu toate acestea, potrivit unui sondaj al CNIPMMR, citat de Agerpres, doar 25% din cei 1.108 antreprenori respondenti au precizat ca sustin propunerea ministrului Economiei privind anularea impozitelor pentru salariul minim. Detalii si aici.
 
De asemenea, conform aceleiasi surse, presedintele CNIPMMR, Florin Jianu, a afirmat, marti, intr-o conferinta de presa, ca aplicarea de catre Guvern a acestei propuneri ar arunca in aer bugetul tarii.
 
"Impozitarea zero (a salariului minim, n.r.) nu e posibila. Impozitarea zero inseamna ca primii 2.300 de lei nu sunt impozitati deloc, adica nu ai nici impozitare 10%, CAS, nici CASS, deci niciun fel de taxe pe acei bani. Ori acest lucru nu e posibil. Daca facem un calcul, la 2.300 de lei, nivelul impozitelor ajunge undeva la 900 de lei, cu aproximativ 1390 de lei in mana. Ori daca inmultim 900 de lei cu 5-6 milioane de salariati din Romania, ori 12 luni, ajungem la un nivel de aproximativ 63 de miliarde de lei, bani pe care statul nu-i mai ia in acel moment. 63 de miliarde de lei reprezinta cumulat bugetul Educatiei, bugetul Sanatatii si un minister mai mic, toate la un loc. Arunci in aer tara, duca cum spuneam noi plastic nu mai ai bani sa pornesti motorul ambulantei, nu sa te mai duci la bolnav si sa mai ai grija de ei, sa le dai medicamente. Nu ar mai exista bani de nimic. Nu poti sa faci acest lucru si nicio tara din lume nu are acest sistem", a declarat marti presedintele CNIPMMR.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozit salariul minimneimpozitare 200 lei salariu minim brutmajorare salariu minim 2021

Data aparitiei: 09 Septembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Guvernul trebuie sa anuleze impozitul a 200 lei din salariu Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]