Venind in sprijinul firmelor din Romania, Organizatia neguvernamentala dedicata competitivitatii - INACO a lansat a opta editie a Ghidului surselor de finantare active la inceputul anului 2020, cu 35 de oportunitati pentru intreprinderi mici, mijlocii si mari, cercetare-dezvoltare-inovare, energie, infrastructura mare, media, ONG-uri, cultura sau tineret.
"Bani exista! Potentialii beneficiari au nevoie constanta de informare succinta, bine structurata, prietenoasa, pe care echipa de profesionisti voluntari ai INACO s-a mobilizat sa o ofere de 3 ani de zile. (...) A 8-a editie a Ghidului contine 35 de apeluri de finantare descrise sintetic pentru a deschide apetitul celor interesati. De la marile programe de finantare precum Orizont 2020, trecand prin oportunitati de finantare din cele mai diferite ramuri economice -agricultura si industrii, energie si inovatie tehnologica, dar si surse de finantare pentru cresterea capacitatilor de productie, specializare inteligenta in sanatate, media sau cultura, dezvoltare rurala,
resurse umane si comunitati defavorizate, am incercat sa surprindem oportunitatile existente in prezent, finantate de Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei, prin fondurile norvegiene si ale SEE, fonduri nerambursabile sau ajutoare de stat", a declarat Andreea Paul, presedintele INACO, potrivit Agerpres.
Aceeasi sursa informeaza ca in actuala editie a Ghidului au fost incluse pentru prima data oportunitatile de finantare pentru tineri.
De asemenea, retineti ca Programul de finantare "Corpul European de Solidaritate" aloca peste 5 milioane de euro pentru care asteapta propunerile tinerilor interesati, cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, sa se implice in activitati care sa aduca schimbari pozitive in societate, imbunatatind in acelasi timp capacitatea de insertie profesionala si tranzitia catre piata muncii, inclusiv prin sprijinirea mobilitatii voluntarilor, stagiarilor si lucratorilor tineri, proiecte pentru care contributia beneficiarului este de 0%.
Potrivit Agerpres, Programul "Europa Creativa 2014-2020", subprogramul media, ofera sprijin pentru formare, elaborarea de concepte si proiecte de jocuri video, pentru includerea in programele de televiziune a operelor audiovizuale europene, distributie, festivaluri de film, coproductii internationale, pentru organizarea in retea a cinematografelor sau dezvoltarea publicului. Cu un buget total alocat de 1,9 milioane de euro, finantarea acordata beneficiarilor este de minimum 200.000 euro.
Ghidul surselor de finantare cu toate cele 35 de oportunitati descrise a fost realizat de Andreea Paul, Ramona Radulescu si Ioana Enache si poate fi descarcat
AICI.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plataIntrebare: Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va creste de la 3.700 lei la 4.050 lei incepand cu 01.01.2025, ceea ce inseamna 2.430 lei salariul net. Daca angajatorul da tichete de masa , taxele pe tichete (CASS si impozit) duc la scaderea salariului net. Obligatia de garantat in plata inseamna ca angajatorul este obligat si la net sa dea minim 2430 lei sau doar brutul este obligatoriu sa fie minim 4050 lei?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Desfiintare locuri de munca. Dreptul la preavizIntrebare: In cazul unei societati comerciale care urmeaza sa isi inceteze activitatea de la 01.01.2025, angajatorul este obligat sa instiinteze angajatii de spre acest lucru inainte si sa respecte perioada de preaviz, care este un drept al angajatilor? Sau care este termenul in care angajatorul instiinteaza angajatii cu privire la incetarea activitatii?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<