Incepand cu data de 4 decembrie, pe platforma informatica granturi.imm.gov.ro s-a dat startul inscrierilor in Programul Electric UP pentru IMM-uri si domeniul HoReCa, potrivit anuntului Ministerului Energiei.
Regasiti toate informatiile necesare accesarii fondurilor puse la dispozitie prin Electric Up se gasesc in Ghidul de finantare disponibil pe energie.gov.ro/electricup. De asemenea, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a publicat pe 10 noiembrie ghidul Programului "Electric Up", destinat firmelor care doresc sa devina producatori de energie fotovoltaica si care pot accesa astfel un grant de 100.000 de euro, informeaza Agerpres.
"In vederea pregatirii tehnice a proiectelor, va invitam sa consultati proiectul ghidului de finantare "ElectricUp", pentru intreprinderi mici si mijlocii si domeniul HoReCa, privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica cu o putere instalata cuprinsa intre 27 kWp - 100 kWp necesara consumului propriu si livrarea surplusului in Sistemul Energetic National, precum si a statiilor de reincarcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in", potrivit oficialilor, citati de aceeasi sursa.
In urma cu cateva saptamani, in cadrul celei de-a 28-a editii a evenimentului "Topul National al Firmelor Private din Romania", eveniment organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, ministrul Virgil Popescu anunta lansarea programului.
"Da, este extraordinar de bine si da, se poate. O sa aveti in doua saptamani programul Electric Up, de care aveti nevoie, prin care puteti lua un grant de 100.000 de euro maxim, puteti instala 100 de KW la dumneavoastra, pe acoperisul halei dumneavoastra. Poate ca nu sunt suficienti, dar 100 kW este maximum pe care legislatia romana il permite in momentul de fata pentru a nu avea nevoie de autorizatie si ne dorim sa acceseze acest program cat mai multi intreprinzatori romani", a explicat ministrul Popescu.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Concediu de maternitate. Lipsa stagiului de cotizareIntrebare: O salariata, angajata din mai 2024 a adus in luna octombrie concediu medical de maternitate (initial, prenatal). Anterior lunii mai 2024 nu a mai lucrat in alta parte, prin urmare nu are stagiu de cotizare de 6 luni din ultimele 12. Cum trebuie sa procedeze angajatorul in acest caz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Reintegrare salariat la alt angajator. Incetare CIM la angajatorul curentIntrebare: Va rog sa imi mentionati care este procedura in urmatoarea speta: Daca un salariat angajat anul trecut imi aduce o hotararea judecatoreasca - prin care acesta se va reintegra in vechea firma de unde a plecat, cum procedez cu el. Este obligat sa isi respecte termenul de preaviz de 45 zile - avand functie de conducere? In cate zile de la depunerea hotararii la societate sunt obligata sa incetez contractul de munca si cu ce art din Codul muncii se inceteaza ?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<