Codul muncii: Contractul individual de munca la domiciliu

28 Aprilie 2006
28 Aprilie 2006
codul munciicontractul individual de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Intrebare:
Societatea noastra angajeaza cu contract individual de munca pe functia de reprezentant tehnic si comercial. Activitatea se desfasoara in raza jud. Timis si, eventual, in judetele alaturate. S-a convenit cu angajatul ca la domiciliul acestuia din Timisoara sa se instaleze un post telefonic si echipamentele aferente (telefon, fax, calculator). Care este forma de angajare corespunzatoare, astfel incat sa nu fie nevoie de deschiderea unui punct de lucru si, totusi, locul de plecare in cazul deplasarilor (mai ales cele cu diurna) sa fie considerat a fi domiciliul acestuia? De asemenea, aceasta forma de angajare ar trebui sa ne permita instalarea unui post telefonic si a unei linii de internet in numele societatii, dar la domiciliul angajatului.
Raspuns:

Singura posibilitate de a stabili ca loc de plecare in cazul deplasarilor (diurna de delegare) domiciliul angajatului si totodata de a instala la domiciliul acestuia un post telefonic in numele societatii angajatoare este incheierea unui contract individual de munca, cu desfasurarea activitatii la domiciliul angajatului, in conditiile art. 105 si urmatoarele din Codul muncii.

Conditiile de forma pe care trebuie sa le indeplinesca acest contract special sunt enumerate in cadrul art. 106 din Codul muncii, fiind necesara precizarea expresa a faptului ca salariatul isi desfasoara activitatea profesionala la domiciliu (aspect care trebuie sa rezulte din fisa postului), intervalul de timp in care angajatorul poate controla activitatea profesionala a angajatului si modul concret de realizare a controlului, respectiv obligatia angajatorului de a asigura transportul la si de la domiciliul angajatului a materiilor prime necesare/ produselor finite realizate.

In situatia in care nu ar fi fost necesara instalarea liniei telefonice speciale in numele firmei la domiciliul angajatului, ati fi putut evita deschiderea unui punct de lucru in zona, respectiv plata indemnizatiei de delegare, prin inserarea in contractul de munca al reprezentantului a unei clauze de mobilitate in conditiile art. 25 din Codul muncii.



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]