STUDIU: valoarea medie lunara a beneficiilor extra-salariale acordate in Romania a crescut cu 11%

beneficii extrasalarialebeneficii flexibiletelemunca beneficiu salarial
STUDIU: valoarea medie lunara a beneficiilor extra-salariale acordate in Romania a crescut cu 11%
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti bune cu privire la avantajele primite de catre salariatii romani in ultimul an. Concret, conform unui studiu de specialitate, valoarea medie lunara a beneficiilor extra-salariale acordate in Romania, in 2022, a crescut cu 11% fata de anul anterior, pana la 696 lei/luna pentru fiecare angajat.
 

Care sunt celor mai dorite beneficii extra-salariale in Romania?

 
Topul celor mai dorite beneficii extra-salariale, in anul 2022, a ramas acelasi ca in anul precedent, inregistrand insa cresteri semnificative la nivel de preferinte in randul angajatilor: cadourile - beneficii in natura (28%, cu o crestere de 44% fata de 2021), turismul intern, prin voucherele de vacanta (25%, +50%) si cadourile oferite pentru ocazii speciale (15%, +39%), conform cercetarii anuale Benefit, realizat de Edenred Romania, citate de Agerpres.
 

Telemunca - un beneficiu preferat de salariatii romani

 
In acelasi timp, un beneficiu preferat de angajati este reprezentat de telemunca, fiind folosit si pentru plata utilitatilor. Topul citat exclude cardul de masa, care ramane in continuare beneficiul numarul 1 preferat de angajatii din Romania.
 
Studiul de specialitate releva faptul ca toate sectoarele de activitate din Romania au inregistrat cresteri in ceea ce priveste bugetele de beneficii flexibile oferite angajatilor.
 
Astfel, pe primul loc se claseaza companiile din zona serviciilor financiare, cu un buget mediu acordat de 792 lei/luna/angajat, fiind sectorul cu cea mai mare crestere comparativ cu 2021, cand bugetul mediu lunar alocat era de 622 lei/angajat. Pe locul doi, la fel ca in 2021, sunt companiile din IT & software, care au inregistrat o crestere a bugetului mediu lunar alocat de la 676 lei/angajat la 726 lei/angajat, iar pozitia a treia revine companiilor de servicii, unde angajatorii au alocat un buget mediu de 723 lei/luna/angajat.
 

Beneficii flexibile oferite angajatilor

 
Pe ultimele locuri se claseaza companiile din constructii, cu o medie de 408 lei/luna/angajat, si sectorul sanatate si asistenta sociala, cu un buget mediu de 415 lei/luna/angajat.
 
Angajatii din sectorul finante & servicii acceseaza lunar, in medie, un numar de 3,3 beneficii flexibile, fiind urmati de cei din IT & software, cu o medie de trei beneficii flexibile, respectiv de angajatii din productie si industrie, cu o medie de 2,3 beneficii flexibile.
 
In ceea ce priveste flexibilitatea beneficiilor, clasamentul este condus de Millenials (1981-1995), cu un numar mediu de trei beneficii, urmat de Generatia X (1961-1980), cu 2,8 beneficii in medie, si de Generatia Z (>1995), cu un numar mediu 2,7 beneficii. Ultimul loc revine angajatilor din generatia Baby Boomers (1945-1960), cu o medie de 2,5 beneficii.

Sursa foto free: unsplash.com

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
beneficii extrasalarialebeneficii flexibiletelemunca beneficiu salarial

Data aparitiei: 23 Mai 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

STUDIU: valoarea medie lunara a beneficiilor extra-salariale acordate in Romania a crescut cu 11% Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]