Angajatii romani, dornici sa primeasca tichete de masa. 9 din 10 companii considera ca biletele de valoare motiveaza salariatii

tichete de masa beneficiubeneficii extrasalarialetichete de masa 2022
Angajatii romani, dornici sa primeasca tichete de masa. 9 din 10 companii considera ca biletele de valoare motiveaza salariatii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tichetele de masa raman una dintre cele mai apreciate facilitati si in 2022, iar angajatorii sunt de parere ca acest beneficiu contribuie la bunastarea salariatilor. Desigur ca si procesul de retentie este imbunatatit in acest fel, asa ca tichetele de masa ar trebui luate in calcul de fiecare data.
 

Tichete de masa 2022 

 
Asociatia Profesionala a Emitentilor de Tichete (APET), citata de Hotnews.ro, a realizat un studiu pentru a evalua perceptia angajatorilor, a salariatilor si a comerciantilor asupra sistemului de bilete de valoare in Romania. 
 
Chiar si in timpul pandemiei Covid-19, tichetele de masa au fost pastrate in pachetele de beneficii extrasalariale de catre mai bine de 90% dintre companii, spre bucuria salariatilor.
 
 

Beneficii extrasalariale in 2022
 

Comerciantii privesc la randul lor cu ochi buni aceasta facilitate, avand in vedere ca are o influenta pozitiva asupra cifrei de afaceri, prin cresterea numarului de clienti, dar si a veniturilor. Desigur ca cei care apreciaza cel mai mult tichetele de masa sunt salariatii, iar 9 din 10 angajati sunt foarte  multumiti de acest sistem.
 
Peste 60% dintre cei care vor sa isi schimbe locul de munca nu iau in considerare o oferta fara tichete de masa:
 
„Ecosistemul format in jurul tichetelor are un impact pozitiv asupra economiei locale, dar si asupra strategiei de atragere si motivare a angajatilor. Acesta a functionat foarte bine chiar si in contextul pandemiei, iar salariatii au apreciat beneficiile pe care le genereaza inclusiv la nivel individual, prin mentinerea puterii de cumparare si evitarea platii cash. Mai mult, 78% dintre comercianti au declarat ca au atras clienti noi datorita acceptarii tichetelor. Plata cu cardul a intrat in obisnuinta romanilor, iar datele evidentiate de studiu ne arata ca piata este pregatita pentru tranzitia catre digitalizarea intregului sistem”, a precizat Dana Sintejudean, Vicepresedinte Asociatia Profesionala a Emitentilor de Tichete.
 
Angajatorii care ofera tichetele de masa sunt la randul lor multumiti de reactia pe care o primesc din partea salariatilor. Acestia considera ca biletele de valoare sustin o calitate a vietii mai buna, iar rata de retentie a angajatilor este consolidata, in acest mod. De asemenea, companiile nu considera ca este un efort mare sa ofere tichete de masa sau cadou. Desigur ca este cel mai popular beneficiu extrasalarial, in momentul de fata.
 
Angajatorii considera ca valoarea tichetelor de masa ar trebui sa creasca. 6 din 10 companii sunt de parere ca valoarea actuala de 20,09 lei, nu este suficienta pentru o alimentatie adecvata. 

Achizitia de talente in 2022. Ce isi doresc angajatii si de ce multi vor demisiona?

 
In 2022 se va pune accent pe ofertele de munca solide, care presupun cresteri salariale si beneficii extra. Ca sa va faceti o idee, va informam ca cele mai apreciate beneficii din Romania sunt: decontarea transportului, abonamentele private in sistemul de sanatate si bonurile de masa.
 
Dar pentru a atrage generatia Z s-ar putea sa fie nevoie sa recurgeti la noi solutii. Fiind o generatie axata pe starea de bine si dorinta de a lucra in conditii relaxante, programele de employee wellbeing sunt cea mai buna alegere. Ce presupun?...mai multe puteti citi pe portal-resurseumane.ro >>>
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tichete de masa beneficiubeneficii extrasalarialetichete de masa 2022

Data aparitiei: 03 Februarie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Angajatii romani, dornici sa primeasca tichete de masa. 9 din 10 companii considera ca biletele de valoare motiveaza salariatii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]