Tichetele de masa raman una dintre cele mai apreciate facilitati si in 2022, iar angajatorii sunt de parere ca acest beneficiu contribuie la bunastarea salariatilor. Desigur ca si procesul de retentie este imbunatatit in acest fel, asa ca tichetele de masa ar trebui luate in calcul de fiecare data.
Asociatia Profesionala a Emitentilor de Tichete (APET), citata de
Hotnews.ro, a realizat un studiu pentru a evalua perceptia angajatorilor, a salariatilor si a comerciantilor asupra sistemului de bilete de valoare in Romania.
Chiar si in timpul pandemiei Covid-19, tichetele de masa au fost pastrate in pachetele de beneficii extrasalariale de catre mai bine de 90% dintre companii, spre bucuria salariatilor.
Beneficii extrasalariale in 2022
Comerciantii privesc la randul lor cu ochi buni aceasta facilitate, avand in vedere ca are o influenta pozitiva asupra cifrei de afaceri, prin cresterea numarului de clienti, dar si a veniturilor. Desigur ca cei care apreciaza cel mai mult tichetele de masa sunt salariatii, iar 9 din 10 angajati sunt foarte multumiti de acest sistem.
Peste 60% dintre cei care vor sa isi schimbe locul de munca nu iau in considerare o oferta fara tichete de masa:
„Ecosistemul format in jurul tichetelor are un impact pozitiv asupra economiei locale, dar si asupra strategiei de atragere si motivare a angajatilor. Acesta a functionat foarte bine chiar si in contextul pandemiei, iar salariatii au apreciat beneficiile pe care le genereaza inclusiv la nivel individual, prin mentinerea puterii de cumparare si evitarea platii cash. Mai mult, 78% dintre comercianti au declarat ca au atras clienti noi datorita acceptarii tichetelor. Plata cu cardul a intrat in obisnuinta romanilor, iar datele evidentiate de studiu ne arata ca piata este pregatita pentru tranzitia catre digitalizarea intregului sistem”, a precizat Dana Sintejudean, Vicepresedinte Asociatia Profesionala a Emitentilor de Tichete.
Angajatorii care ofera tichetele de masa sunt la randul lor multumiti de reactia pe care o primesc din partea salariatilor. Acestia considera ca biletele de valoare sustin o calitate a vietii mai buna, iar rata de retentie a angajatilor este consolidata, in acest mod. De asemenea, companiile nu considera ca este un efort mare sa ofere tichete de masa sau cadou. Desigur ca este cel mai popular beneficiu extrasalarial, in momentul de fata.
Angajatorii considera ca valoarea tichetelor de masa ar trebui sa creasca. 6 din 10 companii sunt de parere ca valoarea actuala de 20,09 lei, nu este suficienta pentru o alimentatie adecvata.
Achizitia de talente in 2022. Ce isi doresc angajatii si de ce multi vor demisiona?
In 2022 se va pune accent pe ofertele de munca solide, care presupun cresteri salariale si beneficii extra. Ca sa va faceti o idee, va informam ca cele mai apreciate beneficii din Romania sunt: decontarea transportului, abonamentele private in sistemul de sanatate si bonurile de masa.
Dar pentru a atrage generatia Z s-ar putea sa fie nevoie sa recurgeti la noi solutii. Fiind o generatie axata pe starea de bine si dorinta de a lucra in conditii relaxante, programele de employee wellbeing sunt cea mai buna alegere. Ce presupun?...mai multe puteti citi pe
portal-resurseumane.ro >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Fisa postului pentru inginer mecanicIntrebare: Va rugam sa ne furnizati o fisa de post pentru functia de inginer mecanic, in cadrul unei fabrici de mezeluri, responsabil in principal cu intretinerea utilajelor
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Criterii de evaluare si obiective de performantaIntrebare: Dorim sa incepem un proces de evaluare a performantelor pentru colegii din departamentele cheie ale companiei. Precizam ca domeniul de activitate este Servicii, fiind furnizor de catering si cleaning industrial. Vom evalua doar sefii de departament si managerii de locatii. Ne-ati putea ajuta cu exemple de obiective (inclusiv KPI) pe care sa le aplicam pentru colegii din departamentele de mai jos? Resurse Umane Departament Achizitii Departament Financiar-Contabilitate Departament Operational IT...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<