Procedura de acordare a voucherelor de vacanta in cazul transferului unui salariat

Ioana Pavel
Ioana Pavel
14 August 2023
14 August 2023
Ioana Pavel
Ioana Pavel
vouchere de vacantatransfer salariatacordare vouchere de vacanta
Procedura de acordare a voucherelor de vacanta in cazul transferului unui salariat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Vouchere de vacanta in cazul transferului. Se pot acorda, la solicitarea angajatorului unde a fost transferat un salariat, sa se acorde vouchere de vacanta pentru perioada lucrata anterior transferului? In ce conditii si care este procedura?
 
 
Raspunsul specialistului: 
 
Potrivit art. 502 alin.(1) lit.c) din Codul adminsitrativ, transferul reprezinta o cauza de modificare a raporturilor de serviciu.
 
„Consilier Codul Muncii” rezolva orice problema legislativa cu care va confruntati!
 
„Consilier Codul Muncii” este structurat pe capitole care acopera toate domeniile unde pot aparea conflicte cu angajatii, detalii AICI >>>
 
In ceea ce priveste voucherele de vacanta, relevanta prezinta art. 1 alin. (2) din OUG 8/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora institutiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, acorda, anual, in perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2026, vouchere de vacanta in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.
 
Totodata, la art. 3 alin.(2) din Normele de aplicare a OUG nr.8/2009, aprobate prin HG nr.215/2009 se precizeaza ca  in cazul salariatilor din institutiile si autoritatile publice, prevazute de art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, se acorda o singura indemnizatie de vacanta, sub forma de vouchere, in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, in limita sumelor prevazute in buget alocate cu aceasta destinatie.
 
Prin urmare, fiecare salariat din sectorul bugetar este indreptatit la acordarea  voucherelor de vacanta in cuantum de 1.450 lei.
In lumina acestor prevederi legale, apreciem ca in situatia salariatului transferat, acesta va trebui sa completeze o declaratie pe propria raspundere, conform procedurii interne a angajatorului in cadrul caruia s-a transferat, prin care sa declare ca nu a primit vouchere de vacanta de la celalalt angajator de la care s-a realizat transferul. In situatia in care a primit respectivele vouchere de la angajatorul de unde s-a realizat transferul, salariatul transferat nu mai are dreptul de a le primi si de la angajatorul unde s-a transferat.
 
In acest sens, apreciem ca sunt si dispozitiile art. 12 alin.(4) din HG 215/2009 in cuprinsul carora se precizeaza ca in cazul salariatilor din institutiile si autoritatile publice, prevazute de art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, care au mai multi angajatori, se acorda o singura indemnizatie de vacanta, sub forma de vouchere, in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, de catre angajatorul unde beneficiarii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii. 
 
In cazul in care nu se poate stabili functia de baza, beneficiarul indemnizatiei de vacanta alege, in scris, unitatea care ii va acorda voucherele de vacanta, avand obligatia de a transmite, in termen de maximum 10 zile lucratoare, si catre ceilalti angajatori optiunea realizata.
 
 
Un raspuns oferit in aprilie 2023, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]