"Va rog sa ma ajutati cu privire la transferul a 21 de salariati de la o societate din Irlanda pe o societate din Brasov, prin TUPE (Transfer of Undertakings Protection of Employment rights).Societate din domeniul IT, salariati romani, activitatea se desfasoara de pe teritoriul Romaniei. Care este procedura de transfer? Cum este reglementat de legislatia din Romania? Cum se aplica aceasta procedura sub TUPE (Transfer of Undertakings Protection of Employment rights)."
Raspunsul specialistilor:
Inteleg ca salariatii au contract individual de munca incheiat cu societatea din Irlanda, asa incat acest contract este guvernat de legislatia din acest stat. Prin urmare, in cazul unui transfer al intreprinderii trebuie respectata in totalitate legislatia acestui stat.
Evitati orice probleme privind diurna! Specialistii Rentrop & Straton va ofera acum solutia salvatoare, lucrarea specializata: Diurna legala in Romania si in strainatate, detalii AICI >>>
In Romania Codul muncii reglementeaza transferul intreprinderii in Codul muncii si in Legea nr. 67/2006 privind protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii , al unitatii sau al unor parti ale acestora. Nu se vor aplica insa aceste reguli intrucat salariatii sunt transferati dintr-un alt stat iar transferului ii este aplicabila legislatia acestui stat.
In Romania se incheie un contract individual de munca nou in baza documentelor privind transferul.
Documentul in baza caruia se realizeaza transferul intreprinderii trebuie sa cuprinda si reglementari referitoare la salariati conform legislatiei din Irlanda (TUPE).
Acest document va sta la baza incheierii contractului individual de munca din Romania.
Un raspuns oferit in august 2024, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe detalii si raspunsuri de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<