Fuzionarea unor societati. PROCEDURA de transfer a salariatilor prin ReviSal, pas cu pas

transfer salariatirevisal transfer salariati
Fuzionarea unor societati. PROCEDURA de transfer a salariatilor prin ReviSal, pas cu pas
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Urmeaza sa fuzionam cu o societate, ce acte se intocmesc pt salariati si ce se intampla cu Revisalul? Se fac notificari, acte aditionale la CIM? In Revisal modific denumirea noii societati sau fac transfer la noua societate? Noua societate va pastra denumirea societatii noastre, dar am inteles ca noi vom fi cei preluati de noua societate."
 
Raspunsul specialistilor: 
 
Fuziunea prin absorbtie presupune transferul colectiv, care este o modificare a contractului individual de munca cu privire la angajator si eventual a locului de munca, insa modificarea intervine in puterea legii, la data transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora avand loc si transferul salariatilor. Transferul drepturilor care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, are loc prin efectul legii independent de vointa cedentului sau a cesionarului.

Modificari esentiale in ReviSal! A aparut versiunea 6.0.9
 
Instructiuni clare, pas cu pas, privind absolut orice inregistare in ReviSal in 2023 cu ajutorul Caietului practic de completare in ReviSal, detalii AICI >>>
 
Avand in vedere cele mentionate, apreciem ca transferul salariatilor se realizeaza in temeiul actului juridic privind transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti al acesteia catre un alt angajator, act care trebuie sa contina si mentiuni cu privire la salariatii transferati.
 
In registrul general de evidenta a salariatilor accesati butonul MUTARE CONTRACTE apoi accesati TRANSFER CONTRACTE. Programul va pune urmatoarea intrebare:
 
Operatia permite transferarea de contracte din registrul angajatorului cedent, contracte care fac obiectul unui transfer de intreprindere in baza Legii 67/2006.
 
Doriti sa continuati? Raspundeti DA
 
Apoi selectati contractele care se transfera prin dublu click. Accesati CONTINUARE.
 
Completati datele transferului.
 
Programul va recomanda sa efectuati backup.
 
Se recomanda efectuarea unui backup al baze de date inainte de efectuarea operatiei.
 
Doriti sa efectuati operatia de backup?
 
Angajatorul la care sunt transferati salariati ii preia in registrul general de evidenta a salariatilor prin operatia Preluare.
 
In consecinta, nu se intocmesc documente HR in cazul transferului intreprinderii. Documentul care sta la baza transferului este actului juridic privind transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti al acesteia catre un alt angajator, act care trebuie sa contina si mentiuni cu privire la salariatii transferati in baza caruia se fac inregistrari in Revisal.
 
Conform art. 173 alin. (1) din Codul muncii, salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
 
Alin. (2) al aceluiasi articol stabileste ca, drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
 
Astfel, transferul colectiv presupune o modificare a contractului individual de munca cu privire la angajator si eventual a locului de munca, insa modificarea intervine in puterea legii, la data transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora avand loc si transferul salariatilor.
Avand in vedere cele mentionate, apreciem ca transferul salariatilor se realizeaza in temeiul actului juridic privind transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti al acesteia catre un alt angajator, act care trebuie sa contina si mentiuni cu privire la salariatii transferati.
 
Actul aditional se intocmeste ori de cate ori se modifica un element al contractului individual de munca cu exceptia situatiei in care modificarea este prevazuta in mod expres de lege asa cum se prevede la art.17 alin. (5) din Codul muncii.
 
Or, in cazul transferului colectiv, modificarea, asa cum am aratat, are loc prin efectul legii. Cele doua parti ale contractului individual de munca nu hotarasc de comun acord modificarea angjatorului asa incat apreciem ca nu se incheie acte aditionale.
 
Se poate intocmi o nota in care sa se faca mentiune despre transfer care sa fie pastrata la dosarul personal.
 
Un raspuns oferit in octombrie 2023, de catre specialistii de la Portal Salarizare. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si salarizare.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
transfer salariatirevisal transfer salariati

Data aparitiei: 18 Octombrie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Fuzionarea unor societati. PROCEDURA de transfer a salariatilor prin ReviSal, pas cu pas Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]