Noutati in legislatia muncii 2022. Informatiile pe care inspectorii ITM ar dori sa NU le cunoasteti!

legislatia muncii 2022noutati legislatia munciinomad digital
Noutati in legislatia muncii 2022. Informatiile pe care inspectorii ITM ar dori sa NU le cunoasteti!
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt elementele de care are nevoie un manager HR pentru a-si desfasura fara probleme activitatea de zi cu zi, relaxat si avand siguranta ca aplica intotdeauna solutiile corecte?
 
Sunt necesare DOAR 2 lucruri esentiale:
 
  • o informare temeinica privind noutatile legislative, comentate si explicate profesionist, cu accent pe implicatiile lor mai putin evidente;
  • solutii clare, de neatacat, pentru situatiile frecvente cu care va intalniti legate de Codul muncii, salarizare, Revisal.
 
 
Ei bine, Revista Romana de Legislatia Muncii, Salarizare si Revisal vi le ofera pe amandoua! Si va scapa de stres, o lucrare completa cu toate noutatile momentului, detalii AICI >>>
 

Ce cuprinde? Noutati in legislatia muncii, salarizare si Revisal 2022

 
Formalitati pentru efectuare curse in spatiul UE si NON-UE
 
Au fost stabilite doua obligatii specifice si anume:
 
1) Declararea conducatorilor auto detasati trebuie sa se realizeze printr-un portal unic al Uniunii Europene: Sistemul de informare al pietei interne (IMI).
 
2) Conducatorii auto detasati trebuie sa fie remunerati cu remuneratia minima din statul in care sunt detasati.
 
 
Formularele pentru somaj tehnic incepand cu ianuarie 2022
 
S-au aprobat modelele cererilor, declaratiei pe propria raspundere si listei persoanelor care urmeaza sa beneficieze de plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1) din O.U.G. nr. 2/2022 privind somajul tehnic.
 
 
Prelungirea somajului tehnic
 
S-a prelungit reglementarea somajului tehnic cu plata indemnizatiei de la bugetul asigurarilor pentru somaj, pana la 31 martie 2022.
 
 
Zi libera in institutiile publice
 
Guvernul Romaniei a stabilit ca vineri, 2 decembrie 2022, sa fie zi libera pentru salariatii din institutiile si autoritatile publice, avand in vedere ca aceasta se situeaza intre zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, conform Codului muncii, si zile de repaus saptamanal.
 
 
Oferta lunii: Va abonati acum pentru 12 luni la Revista Romana de Legislatia muncii si beneficiati de + 3 luni de abonament CADOU, detalii aici >>>
 
 
Norme metodologice pentru acordarea zilelor libere platite parintilor din domeniul sanitar
 
Personalul din cadrul unitatilor sanitare beneficiaza de o singura majorare acordata suplimentar drepturilor salariale cuvenite, atunci cand angajatorul nu a aprobat cererea de acordare a zilelor libere, indiferent de numarul copiilor inscrisi in cadrul unei unitati de invatamant sau de educatie timpurie anteprescolara.
 
 
Nomad digital – o noua categorie de lucrator la distanta
 
Nomazilor digitali care doresc sa calatoreasca si sa ramana pe teritoriul Romaniei, in timp ce continua sa obtina venituri din prestarea contractului de munca la o companie inregistrata in afara Romaniei, le poate fi acordata viza daca indeplinesc in mod cumulativ urmatoarele conditii:
 
(i) dispun de mijloace de intretinere obtinute din activitatea desfasurata, in cuantum de cel putin trei ori castigul salarial mediu brut lunar din Romania pentru fiecare dintre ultimele 6 luni anterioare datei depunerii cererii de viza, precum si pentru intreaga perioada inscrisa in viza;
(ii) desfasoara activitatile din care obtin venituri, de la distanta, prin folosirea tehnologiei informatiei si comunicatiilor.
 
 
Ce informatii va ofera fiecare numar al revistei?
 
1. Editorial
 
Semnaleaza solutia unei situatii controversate intalnita de expertul Gabriela Dita in cadrul sedintelor de consultanta juridica.
 
2. Buletinul legislativ
 
 
Prezinta cele mai recente si de impact modificari legislative din domeniile Legislatia muncii, Salarizare si Revisal. Ofera rezumatul actelor normative recent aparute - ce s-a modificat, cui se adreseaza, cand intra in vigoare, ce efecte concrete produc in activitatea zilnica.
 
3. Din practica
 
Gasiti aici situatii des intalnite in practica, selectate dupa 3 criterii: 
  • frecventa cu care speta respectiva este adresata consultantilor R&S
  • marimea impactului pe care il are problema semnalata, mai ales daca este consecinta unei modificari legislative nou aparute
  • caracterul de actualitate si de aplicabilitate imediata a solutiilor oferite
 
4. Instanta a decis
 
Sunt expuse litigii diverse si verdictele instantelor de judecata. Este o rubrica ce va permite sa aflati cum gandesc si procedeaza instantele de judecata in diverse situatii, astfel incat sa puteti sa luati deciziile corecte atunci cand intampinati o situatie similara. Rubrica a fost conceputa plecand de la premisa ca exemplele practice sunt cele mai usor de inteles si asimilat.
 
5. Articole de specialitate
 
Iata cateva titluri sugestive:
  1. Zile libere acordate parintilor pe durata inchiderii unitatilor de invatamant 
  2. Cum recuperati prejudiciul produs de un angajat?
  3. Ce este si ce efecte are clauza de formare profesionala?
 
Abonamentul dvs. la “Revista Romana de Legislatia Muncii, Salarizare si Revisal” este disponibil la preturi speciale! VEZI OFERTA AICI >>>
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legislatia muncii 2022noutati legislatia munciinomad digital

Data aparitiei: 18 Februarie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Noutati in legislatia muncii 2022. Informatiile pe care inspectorii ITM ar dori sa NU le cunoasteti! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]