Indemnizatia pentru cresterea copilului: Nu s-a decis nimic

indemnizatie pentru cresterea copiluluiconcediu pentru cresterea copilului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"A ramas totul in coada de peste. Suntem intr-un impas, nu am ajuns la niciun rezultat concret. Fiecare tine la varianta lui", a declarat Varujan Pambuccian, liderul deputatilor minoritatilor nationale, dupa sedinta Coalitiei in care s-a discutat problema indemnizatiei pentru cresterea copilului. Pambuccian a precizat ca exista doua elemente care au fost luate in discutie: perioada de acordare a concediului pentru cresterea copilului si valoarea maxima a indemnizatiei. Nici macar durata concediului nu este certa. "In principiu, va ramane la doi ani", a mai spus Pambuccian.

Potrivit acestuia, este necesar sa fie luata o decizie cat mai rapid deoarece nivelul indemnizatiei influenteaza proiectia bugetara pe 2011. "Toate acestea greveaza asupra proiectiei bugetare. Nu este foarte mult, doar 0,9% din PIB, dar conteaza chiar si atat", a afirmat liderul deputatilor minoritatilor nationale. Acesta a mai spus ca "intr-o varianta optimista, pana la sfarsitul zilei ar putea fi luata o decizie".

"Acum urmeaza un periplu al tuturor ministrilor pe la grupurile parlamentare", a precizat Pambuccian.

Liderii coalitiei s-au reunit din nou, luni dimineata, pentru a stabili valoarea maxima a plafonului pentru indemnizatia de crestere a copilului, dupa ce, duminica seara, au decis ca durata concediului maternal sa ramana de doi ani. La intalnirea de la Palatul Victoria a participat si presedintele Traian Basescu.

UDMR a pledat, la intalnirea de duminica seara, pentru mentinerea celor doi ani de concediu si a propus ca valoarea indemnizatiei sa fie de 1.500 lei. De partea cealalta, liderii PDL au sustinut mentinerea plafonului maxim in primul an de concediu, iar in al doilea an, reducerea indemnizatiei la 1.000 de lei si stimulente date de Guvern sub forma unor tichete prin care sa fie platite bonele. Totodata, democrat liberalii propun construirea de crese si gradinite printr-un program national.?

Varujan Pambuccian a spus ca minoritatile au renuntat la varianta lor care se referea la acordarea indemnizatiei pe o perioada de trei ani, in conditiile unui cuantum de 600 de lei.

Premierul Emil Boc a precizat ca decizia finala va fi aflata in Guvern nefacand alte precizari. "Veti afla decizia finala in Guvern", a spus Emil Boc, inainte de reuniunea BPN al PDL.

Sedinta Biroului Permanent National al PDL a inceput, luni, cu o intarziere de o ora si jumatate, deoarece reuniunea coalitiei de guvernare de la Guvern s-a prelungit dupa ce seful statului a participat la sedinta coalitiei.



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
indemnizatie pentru cresterea copiluluiconcediu pentru cresterea copilului

Data aparitiei: 06 Decembrie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Indemnizatia pentru cresterea copilului: Nu s-a decis nimic Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]