500 de lei pentru mamele care revin mai repede la munca si minim 750 de lei indemnizatie pentru cresterea copilului doar pentru un an

26 Noiembrie 2010
26 Noiembrie 2010
indemnizatieindemnizatie de cresterea copilului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Guvernul ar putea sustine o indemnizatie de 500 de lei pentru mamele care decid sa se intoarca la munca inainte implinirii varstei de doi ani a copilului, aceasta varianta urmand sa fie supusa dezbaterii in interiorul coalitiei.

Ministrul Ioan Botis a precizat ca de indemnizatia de 500 de lei vor beneficia femeile care se intorc la munca in orice moment inaintea implinirii perioadei de concediu pentru cresterea copilului.

De asemenea, cuantumul minim al indemniziei pentru cresterea copilului ar putea creste, la anul, la 750 de lei, de la 600 de lei, in prezent, iar maximul ramane la aceeasi valoare de 4.000 de lei, potrivit proiectului de lege privind asistenta sociala din Romania. In schimb, perioada pentru care se acroda indemnizatia se injumatateste, mamele primind banii pentru o perioada de un an (sau doi in cazul copiilor cu handicap). Mamele cu copil mic pot sta in continuare acasa pana cand acesta implineste doi ani, dar primesc indemnizatie numai pentru un an.

Potrivit proiectului, cuantumul indemnizatiei va fi cuprins intre 750 si 4.000 de lei, valoarea acesteia reprezentand in continuare 85% din media veniturilor realizate in ultimul an.
 
Cuantumul se majoreaza cu 750 lei pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.
 
Indemnizatia se va acorda pentru o perioada de 12 luni sau, in cazul copilului cu handicap, 24 de luni, incepand cu incetarea concediului de maternitate sau de la data nasterii copilului.
 
Dupa incetarea dreptului la indemnizatie, mamele sau tatii au dreptul la concediu fara plata pana la implinirea de catre copil a varstei de doi ani (trei ani in cazul celui cu handicap).
 
La stabilirea concediului pentru cresterea copilului se iau in calcul si perioadele de somaj si de somaj tehnic, concediile medicale sau cele de pensionare pe caz de boala, precum si concediile pentru cresterea copilului. In toate aceste cazuri, insa, minimul indemnizatiei va fi de 600 de lei.
 
Studentele sau femeile care urmeza cursuri de master sau doctorat in tara sau intr-un stat membru UE, precum si cele care sunt in concediu fara plata pentru participarea la cursuri de formare profesionala vor primi o indemnizatie de 400 de lei.

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]