Propunere legislativa privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale

Isabela Alexe
Isabela Alexe
14 Mai 2020
14 Mai 2020
Isabela Alexe
Isabela Alexe
lucratori nationaliservicii transnationalelucratori detasati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 16/2017 privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale a fost adoptata de Senat si trimisa la Camera Deputatilor pentru dezbatere.
 
Directiva 2018/957/UE de modificare a Directivei 96/71/CE privind detasarea lucratorilor in cadrul prestarii de servicii, care trebuie sa fie transpusa in legislatia nationala si aplicata incepand din 30 iulie 2020, aduce elemente de noutate in ceea ce priveste asigurarea unui nivel mai ridicat de protectie a lucratorilor pentru a se garanta libertatea de a presta servicii pe baza echitabila. 
 
Este introdusa notiunea de remuneratie, care include pentru lucratorii detasati "toate elementele constitutive ale remuneratiei, care sunt obligatorii pentru lucratorii nationali, stabilite prin legislatia nationala sau prin contracte colective de munca care au fost declarate universal aplicabile", respectiv sporuri, indemnizatii, bonusuri pe langa salariul minim.
 
 
"CAPITOLUL I
Dispozilii generale
1. La articolul 1, alineatui (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
”(2) Prevederile prezentei legi umiaresc garantarea unui nivel adecvat de protectie a salariatilor detasati in cadrul prestarii de servicii transnationale, in special asigurarea respectarii aplicarii clauzelor ?! conditiilor de incadrare in munca si protectia sanatatii si securitatii in munca a salariatilor, prevazute de legislatia nationala”.
 
2. Dupa alineatui (2) al articolului 1 se introduce un nou alineat, alin. (2), cu urmatorul cuprins:
 
”(2) Prevederile prezentei legi faciliteaza exercitarea libertatii de a presta servicii pentru prestatorii de servicii, pentru promovarea unui climat de concurenta loiala intre acestia si pentru sprijinirea functionarii pietei interne”. 
 
 
 
 


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]