Interconectarea caselor de marcat se va finaliza in acest an

case de marcatpoprirea electronicaanafpopriri pe conturi
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Presedintele Agentiei, Mirela Calugareanu, a anuntat, in cadrul “Conferintei Anuale de Taxe", ca interconectarea caselor de marcat cu serverele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) se va realiza in cursul acestui an, acesta fiind un proiect din cele 14 proiecte cuprinse in Strategia de informatizare la nivelul institutiei.
 
In opinia sa, strategia de informatizare la nivelul institutiei a fost elaborata la finalul anului trecut si cuprinde 14 proiecte, unele care se implementeaza pe termen scurt, iar altele pe termen lung.
 
"Dintre cele 14 proiecte, in acest an vor fi implementate un numar de patru proiecte si unul deja a fost finalizat si functioneaza incepand cu 10 februarie. Este un element de back office, dar foarte important pentru noi. Am reusit sa realizam transferul electronic al deciziilor de impunere din aplicatia Pheonix cu programul SIAC. E un lucru pe care ni-l doream de ani de zile si am reusit sa cream aceasta legatura, iar lucrurile sa fie functionale incepand cu data de 10 februarie. Acesta va insemna o degrevare a personalului din partea de gestiune de declaratii de aceste procese care se faceau manual si este un element important care ajuta atat adminstratia fiscala, dar si contribuabilii", a declarat Mirela Calugareanu, citata de Agerpres. 
 
Totodata, se fac schimbari si in ce priveste poprirea pe conturi prin sistemul electronic (poprirea electronica). Incepand cu martie 2020, ar trebui sa se vada primele rezultate, considera presedintele ANAF, cu mentiunea ca pentru implementarea acestui sistem de proprire electronica si de ridicare a popririlor tot electronic ANAF a avut discutii cu institutiile de credit si Asociatia Romana a Bancilor.
 
"Un alt proiect care va fi implementat tot in cursul acestui an este interconectarea caselor de marcat. Se fac eforturi pentru ca lucrurile sa se intample cat mai curand posibil. Ati auzit-o si din declaratiile publice ale domnului ministru. Un alt proiect care, de asemenea, va fi implementat anul acesta este Noes, adica implementarea unui nivel operativ in procesul de executare silita", a mai spus Mirela Calugareanu, citata de aceeasi sursa.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
case de marcatpoprirea electronicaanafpopriri pe conturi

Data aparitiei: 20 Februarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Interconectarea caselor de marcat se va finaliza in acest an Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Reglementare acordare tichete de masaIntrebare: Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Director tehnicIntrebare: Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]