Incepand de anul acesta, societatile care au case de marcat le pot deduce din toate tipurile de impozit, potrivit declaratiilor facute recent de Claudiu Nasui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului.
"Atentie antreprenori! Anul acesta se aplica legea USR-PLUS (L 153/2020) prin care toate casele de marcat sunt deductibile direct din impozit. Este o lege pe care am scris-o si pentru care ne-am luptat anul trecut, care acum este Legea 153/2020. Folositi aceasta facilitate atunci cand completati declaratiile fiscale! Puteti sa deduceti si casele de marcat puse in functie din 2018, atunci cand a fost un mare haos cu schimbarile impuse de stat. Nu trebuie sa sufere intreprinderile pentru greselile statului. (...)
Aceea a fost si baza legii. Daca statul ne obliga sa luam case de marcat, macar sa fie costul lor deductibil din impozitele pe care ni le ia statul. Fara dosare pentru subventii, criterii de eligibilitate, liste de asteptare si birocratie. Direct bani pe care i-am muncit si de care ne putem bucura", a anuntat ministrul Economiei, pe pagina sa de socializare.
Ministrul a explicat ca prin facilitatea amintita se poate deduce costul casei de marcat din toate tipurile de impozit: pe profit, pe cifra de afaceri (microintreprinderi), pe venit (PFA, II, IF) si chiar impozit specific (intreprinderi din sectorul HoReCa).
In ce priveste intreprinderile pe pierderi, costul caselor de marcat se poate deduce pentru urmatorii 7 ani, direct din impozitul de plata.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Concediere pentru inaptitudine medicalaIntrebare: Daca un angajat nu este considerat apt dpdv medical de catre medicul de medicina muncii in urma controlului periodic, care sunt pasii de urmat? in baza carui art. din Codul muncii ii putem desface CIM-ul? Suntem obligati sa-i oferim alte posturi pentru care ar putea fi apt dpdv medical?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Concediere individuala. Numar salariatiIntrebare: Cate concedieri individuale succesive se pot efectua intr-o societate pe parcusul unui an calendaristic? De exemplu : luna septembrie: salariati 110- concediati individual 4; luna octombrie salariati 101 cati salariati se pot concedia?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<