Peste 150.000 de controale de la ANAF si ITM pana la finalul lui 2019! Ce vor verifica inspectorii?

controale anaf itm august 2019anaf controale august 2019controale anaf 2019munca nedeclarata 2019evaziune fiscala 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Inspectoratul Teritorial de Munca si alte autoritati ale statului declanseaza in august o campanie de controale vizand evaziunea fiscala si munca "la negru" a fost deja anuntat de ceva timp.

Ministrul finantelor, Eugen Teodorovici a anuntat ca aceste controale, realizate in colaborare cu cei de la ITM se anunta a fi mai numeroase ca de obicei.

"Vom incepe acum in august un program mai amplu de verificari, in care vor fi implicati si colegii de la Ministerul Muncii. Vor fi verificari pentru partea de evaziune fiscala, pentru partea de munca la negru. Vor fi ANAF, ITM si alte structuri. Avem, slava Domnului, zone de evaziune”, a declarat Teodorovici, in urma cu o saptamana.


Noul presedinte ANAF, Mirela Calugareanu a declarat pentru Profit.ro ca vor fi declansate nu mai putin de 150.000 de astfel de controale, pana la finalul anului 2019. Evaziunea fiscala si munca la negru sunt principalele aspecte pe care inspectorii le vor verifica.


Este demn de mentionat ca aceasta campanie "marca" ANAF a inceput deja, asa ca angajatorii ar trebui sa fie pregatiti, in acest sens.


"Va fi Fiscul in strada. Incepem actiunile de combatere, iar aceste verificari vizeaza un numar semnificativ de contribuabili. Vom controla si evaziunea, dar si munca nedeclarata, impreuna cu cei de la ITM. Vom merge pe verificari punctuale, de 1-3 zile, nu de durata. Facem analiza de risc, verificari inopinate si preventie, in vederea corectarii declaratiilor. In 1-3 zile vedem ce a gresit si poate veni sa isi corecteze declaratia si sa plateasca. Vom face 150.000 de verificari pana la finalul anului", a declarat pentru Profit.ro presedintele ANAF, Mirela Calugareanu.


"Tin foarte mult la ducerea unor atributii catre zone locale, acolo unde le este locul. Trebuie sa schimbam legislatia cat mai repede, poate in acest an, pentru a aduce forta de munca tanara pe zona de Fisc. Sunt foarte multe persoane, cateva mii de oameni, care se vor pensiona in acest an, si deci trebuie sa aducem un suflu nou. Cei care vin si au un anumit stagiu de pregatire in administratie ar putea fi angajati in mod direct, asa cum era prin anii 90, nu cum este acum cu sistemul greoi de angajare”, a mai spus seful de la Finante, potrivit fiscalitatea.ro.


Va reamintim si legiuitorul incadreaza ca si infractiune fapta angajatorului sanctionat pentru munca nedeclarata de a relua activitatea fara a-si respecta obligatiile legale referitoare la: achitarea amenzii contraventionale si remedierea deficientelor care au condus la sistarea activitatii prin incheierea contractului individual de munca, transmiterea elementelor contractului individual de munca in registrul general de evidenta a salariatilor sau, dupa caz, incetarea suspendarii contractului individual de munca si prezentarea documentelor care dovedesc plata contributiilor sociale si a impozitului pe venit aferente veniturilor salariale care se cuvin lucratorului pentru perioada in care a prestat activitate nedeclarata. In acest sens, potrivit art. 260, alin. (6) din Codul muncii angajatorii care nu vor respecta prevederile mentionate anterior sunt pasibili de pedeapsa cu  inchisoare de la 6 luni la 2 ani.



Atentie! Una dintre cele mai consistente amenzi acordate de ITM – 3.000 de lei - este cea pentru neconformitati cu legea in privinta evidentei si retribuirii orelor suplimentare efectuate de catre angajati.

Asa ca... acordati atentia cuvenita acestui capitol de legislatia muncii! Pentru a veni in sprijinul dvs. va oferim Stick-ul Orele suplimentare si munca in zi de repaus – detalii GRATUITE aici >>>




NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
controale anaf itm august 2019anaf controale august 2019controale anaf 2019munca nedeclarata 2019evaziune fiscala 2019

Data aparitiei: 01 August 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Peste 150.000 de controale de la ANAF si ITM pana la finalul lui 2019! Ce vor verifica inspectorii? Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]