Guvernul Romaniei supune dezbaterii publice un proiect de Hotarare pentru aprobarea Metodologiei de implementare a principiilor pentru asigurarea calitatii in domeniul formarii profesionale a adultilor.
Formarea profesionala a adultilor se adreseaza persoanelor care pot stabili raporturi de munca, in scopul dobandirii si imbunatatirii competentelor si aptitudinilor pentru a desfasura activitati in concordanta cu nevoile si dinamica pietei muncii.
Procesele de asigurare a calitatii in sistemul de formare profesionala a adultilor sunt:
a) evaluare interna;
b) evaluare externa;
![Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca](https://www.rs.ro/dbimg/product/3037-ghid-practic-de.jpg)
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
![Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic](https://www.rs.ro/dbimg/product/1475-apararea-impotr.png)
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
![Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege](https://www.rs.ro/dbimg/product/3161-contractul-de-m.png)
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
c) autorizare;
d) monitorizare;
e) control.
ATENTIE!
Atributiile Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si ale Ministerului Educatiei Nationale in domeniul asigurarii calitatii, conform domeniilor proprii de competenta, sunt urmatoarele:
a) stabileste obiective generale si specifice la nivel national pentru formarea profesionala a adultilor, in concordanta cu cele europene;
b) fixeaza tinte si indicatori specifici de monitorizare;
c) creeaza si participa la elaborarea cadrului national pentru asigurarea calitatii in formarea profesionala a adultilor, dupa caz;
d) stabileste mecanisme si proceduri de identificare a nevoilor de formare profesionala;
e) elaboreaza metodologiile de evaluare interna si externa a calitatii in formarea profesionala a adultilor;
f) exercita controlul periodic, anuntat sau inopinat, asupra modului in care se aplica legislatia in vigoare privind asigurarea calitatii formarii profesionale.
La nivelul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale se infiinteaza Comisia Nationala pentru Asigurarea Calitatii si Control (CNACC).
CNACC este constituit din 11 membri. Va avea in componenta reprezentanti ai administratiei publice centrale, ai organizatiilor sindicale si patronale reprezentative la nivel national, precum si ai comitetelor sectoriale, ai furnizorilor autorizati si ai centrelor autorizate.
Poti consulta proiectul integral AICI.