Notificarea incetarii CIM in perioada de proba. Cum se va face dovada comunicarii?

notificare incetare cimart 31 codul munciinotificare scrisaincetare cim perioada de proba
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca perioada de proba reprezinta o optiune des intalnita in raporturile de munca dintre angajati si angajatori, dintre agenti de munca temporara si angajati temporari. De la Directori de vanzari si pana la muncitori necalificati, toti angajatii au dreptul sa beneficieze de perioada de proba.

Este, daca doriti sa priviti astfel, o sansa in plus pentru ambele parti. Este o sansa sa descoperi, din postura de angajator, daca are rost sa investesti in urmatorii ani in angajatul pe care il supui unei perioade de probe. Acelasi sistem se aplica pentru angajat care are sansa sa descopere daca respectivul loc de munca este ceea ce cauta...citeste mai multe despre perioada de proba >>>


"Notificarea pentru incetarea contractului individual de munca pe care angajatorul o da angajatului aflat in perioada de proba trebuie semnata si de catre angajat ca a luat la cunostinta notificarea in cauza?"


Conform art. 31 alin. (3) din Codul muncii, republicat, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Astfel, in perioada de proba, atat angajatorul cat si salariatul, pot inceta contractul de munca exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz si fara a fi necesara motivarea acesteia, in temeiul art. 31 alin. (3) din Codul muncii, republicat.

Veti inceta contractul de munca in perioada de proba prin decizia angajatorului, fara preaviz. Decizia de incetare a contractului de munca va fi comunciata salariatului in termen de 5 zile de la emitere si va fi inregistrata in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) in chiar ziua incetarii CIM.



Cu privire la incetarea contractului de munca pe durata perioadei de proba Codul muncii nu face alte precizari.

Cand notificarea este data de salariat apreciem ca nu este necesara semnatura acestuia pentru dovada comunicarii. In cazul in care notificarea este data de angajator aceasta trebuie comunicata asa incat angajatorul trebuie sa aiba dovada comunicarii notificarii de incetare a raportului de munca.


Un raspuns oferit de specialistii de la PortalCodulMuncii >>>




 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
notificare incetare cimart 31 codul munciinotificare scrisaincetare cim perioada de proba

Data aparitiei: 27 Septembrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Notificarea incetarii CIM in perioada de proba. Cum se va face dovada comunicarii? Nota: 4.08 din 5 - 12 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]