Este, daca doriti sa priviti astfel, o sansa in plus pentru ambele parti. Este o sansa sa descoperi, din postura de angajator, daca are rost sa investesti in urmatorii ani in angajatul pe care il supui unei perioade de probe. Acelasi sistem se aplica pentru angajat care are sansa sa descopere daca respectivul loc de munca este ceea ce cauta...citeste mai multe despre perioada de proba >>>
"Notificarea pentru incetarea contractului individual de munca pe care angajatorul o da angajatului aflat in perioada de proba trebuie semnata si de catre angajat ca a luat la cunostinta notificarea in cauza?"
Conform art. 31 alin. (3) din Codul muncii, republicat, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Astfel, in perioada de proba, atat angajatorul cat si salariatul, pot inceta contractul de munca exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz si fara a fi necesara motivarea acesteia, in temeiul art. 31 alin. (3) din Codul muncii, republicat.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Veti inceta contractul de munca in perioada de proba prin decizia angajatorului, fara preaviz. Decizia de incetare a contractului de munca va fi comunciata salariatului in termen de 5 zile de la emitere si va fi inregistrata in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) in chiar ziua incetarii CIM.
Cu privire la incetarea contractului de munca pe durata perioadei de proba Codul muncii nu face alte precizari.
Cand notificarea este data de salariat apreciem ca nu este necesara semnatura acestuia pentru dovada comunicarii. In cazul in care notificarea este data de angajator aceasta trebuie comunicata asa incat angajatorul trebuie sa aiba dovada comunicarii notificarii de incetare a raportului de munca.
Un raspuns oferit de specialistii de la PortalCodulMuncii >>>