Amenzi in valoare de peste 200.000 de euro aplicate de Inspectia Muncii

amenzi inspectia munciiinspectia muncii ssmmunca la negru
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inspectia Muncii a desfasurat actiuni de control in perioada 03-07.10.2016, in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 1.065.000 de lei, aproximativ  242.045 de euro.


In timpul acestor controale au fost depistate 622 de persoane care lucrau la negru, iar la nivelul tarii s-au aplicat amenzi in valoare de 1.029.500 de lei, din care 630.000 de lei pentru munca la negru.  

Pentru firmele care aveau mai mult de cinci persoane angajate fara forme legale, inspectorii de munca au facut 9 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 303 angajatori, mai se arata in comunicatul de presa de la Inspectia Muncii.


Nici in domeniul securitatii si sanatatii in munca lucrurile nu au stat foarte bine, avand in vedere ca aici au fost aplicate amenzi in valoare de 355.000 de lei.  Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 55 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Au fost sanctionati 733 de angajatori in domeniu.

Raportul precedent al celor de la Inspectia Muncii a aratat ca inspectorii au aplicat amenzi de 1,5 milioane de lei in perioada 19 - 23 septembrie.

Conform informatiilor oferite, o mare parte a acestor sanctiuni fusesera aplicate in domeniul relatiilor de munca, fiind depistate 75 de persoane care lucrau fara acte.


Citeste mai multe detalii aici>>


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amenzi inspectia munciiinspectia muncii ssmmunca la negru

Data aparitiei: 14 Octombrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Amenzi in valoare de peste 200.000 de euro aplicate de Inspectia Muncii Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]