Incepand din luna mai 2016, valoarea nominala a tichetelor de masa a crescut de la 9,41 de lei la 9,57 de lei.
Ministerul Muncii stabileste valoarea tichetelor de masa pentru semestrele fiecarui an.
Astfel, Ordinul MMFPSPV nr. 934/2016 pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masa pentru semestrul I al anului 2016 a aparut in Monitorul Oficial din data de 16 mai.
In ceea ce priveste sectorul bugetar, tichetele de masa se acorda in limita prevederilor bugetului de stat, respectiv ale bugetelor locale.
In ceea ce priveste societatile comerciale si alte intreprinderi cu personal incadrat prin contracte individuale de munca, tichetele de acorda in limita bugetelor de venituri aprobate pentru salariatii din aceste categorii.
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Acordarea tichetelor de masa este reglementata de Legea nr. 142 din 1998.
Angajatorii au optiunea de a acorda sau nu tichete de masa angajatilor, in urma consultarilor cu reprezentantii salariatilor sau cu organizatiile sindicale.
Referitor la valoarea tichetelor de masa acordate, valoarea nominala stabilita prin lege indica suma maxima, ce nu poate fi depasita de catre angajatori.
In schimb, valoarea unui tichet de masa poate fi sub valoarea legala.
Concret, angajatorii nu pot acorda tichete de masa cu valoarea mai mare decat 9.57 lei, dar pot acorda tichete de masa cu valoarea sub 9.57 lei.
Pentru informatii suplimentare privind tichetele de masa, vedeti si A crescut valoarea tichetelor de masa. Afla tot ce trebuie sa stii despre tichetele de masa