Oficial: Cresc alocatiile, dar nu pentru toti copiii! Cine beneficiaza de majorari?

alocatiaalocatie de hranaalocatie copiicreste alocatia copiilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Guvernul a aprobat cresterea ajutoarelor de care beneficiaza copiii ce provin din familii cu venituri mici.

In mod concret, in sedinta din 15 octombrie, Guvernul a aprobat o hotarare prin care familiile ce detin un venit lunar de pana la 530 de lei pe membru vor primi, din luna noiembrie, un ajutor de 42 de lei pentru fiecare copil.

In cazul copiilor din sistemul special de protectie va fi alocata suma de cate 440 de lei.

Alocatiile de stat pentru ceilalti copii vor ramane la nivelul actual, de 42 de lei.

Aproximativ 500.000 de copii vor beneficia de acest ajutor din luna noiembrie, dintr-un total de 284.000 de familii, a anuntat ministrul Muncii, Rovana Plumb, citata de Mediafax.

"Am adoptat in sedinta de guvern actele normative referitoare la marirea alocatiei pentru sprijinul unor familii pentru 500.000 de copii care provin de familiile sarace. Adica, aceasta crestere va reprezenta cate 42 de lei pentru fiecare copil, pentru cei 500.000 de copii care provin din familii sarace, adica fiecare membru al familiei avand pana in 530 de lei. Tot astazi, am aprobat, prin acelasi act normativ, aplicarea unui tratament egal pentru toti copiii care se afla in sistemul special de protectie, respectiv pentru copiii care se afla in ingrijire la familii si care primesc 97 lei. De la 1 noiembrie, vor primi 440 de lei, exact tot atat cat primesc si copiii care sunt in grija asistentilor maternali. Este vorba de 20.000 de copii", a declarat Rovana Plumb.

Mai mult, Rovana Plumb a declarat ca Guvernul a adoptat o hotarare ce vizeaza, de la 1 decembrie, dublarea alocatiei de hrana zilnica pentru cca 60.000 de copii care se afla in sistemul de protectie speciala.

In acelasi timp, Ministrul Muncii a mai precizat ca se va dubla si alocatia zilnica de hrana pentru persoanele adulte cu dizabilitati care se afla in centrele de ingrijire. Astfel, alocatia va creste de la 8 lei la 16 lei. De aceasta majorare vor beneficia cca 40.000 de persoane, informeaza Mediafax.

Asa cum a precizat ministrul muncii, exista bani pentru aceste masuri anul acesta urmand ca anul viitor sumele sa fie cuprinse in bugetul de stat fara sa fie luate in calcul majorari sau introduceri de noi taxe.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
alocatiaalocatie de hranaalocatie copiicreste alocatia copiilor

Data aparitiei: 16 Octombrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Oficial: Cresc alocatiile, dar nu pentru toti copiii! Cine beneficiaza de majorari? Nota: 3.54 din 5 - 14 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]