Statul a acordat mai mult de 140 de milioane de euro somerilor, in primele 7 luni ale acestui an, conform Ministerului Finantelor Publice.
Asa cum arata bugetul asigurarilor pentru somaj, incasarile din contributile de asigurari au fost de 194 de milioane de euro. Cheltuielile totale sunt de 218 milioane de euro. 12.8 milioane de euro au fost doar salariile personalului agentiilor de ocupare a fortei de munca.
Per total, la finalul lunii iulie, in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, erau inregistrati 460.990 de persoane, numar in crestere fata de cifra inregistrata in luna precedenta.
Va amintim ca la nivel national, in luna iulie, rata domajului a fost de 5.09%, in crestere usoara fata de luna iunie 2014 si in scadere fata de luna iulie 2013.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Va amintim ca una dintre cele mai recente propuneri cu privire la scaderea ratei somajului este cea de introducere a unei indemnizatii de somaj regresive.
"In cursul acestei vacante parlamentare, am discutat cu conducatorii mai multor institutii deconcentrate ale statului precum si a mai multor ONG-uri, cu care am dezbatut viitoarele propuneri de initiative legislative pe care intentionez sa le prezint colegilor mei parlamentari, iar ulterior sa le promovez in Parlamentul Romaniei. Conform unuia dintre aceste proiecte ce va fi supus dezbaterii, indemnizatia de somaj ar trebui sa fie regresiva, urmand ca aceasta sa fie una dintre modalitatile ca somerii sa fie stimulati pentru a-si cauta locuri de munca", a declarat luni, in cadrul unei conferinte de presa, deputatul Claudia Boghicevici, citata de Agerpres.
mai multe detalii despre indemnizatia de somaj regresiva cititi aici >>>