Este rezultatul unui raport recent, el indicand fatul ca in Romania, aproximativ 20% dintre salariati nu castiga suficient pentru a-si acoperi nivelul de cheltuieli curente, informeaza Mediafax.
Raportul pregatit de Directoratul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune din cadrul CE mai scoate la inveala faptul ca Romania (19%), Grecia (15), Italia (12%) si Spania (12%) inregistreaza cele mai mari procentaje de adulti care au loc de munca, dar traiesc la limita saraciei. Nivelul UE este de 9%.
Care sunt factorii care ajuta la cresterea acestui nivel in mod ingrijorator? Este si vina ofertei scazute de locuri de munca, fapt ce determina numerosi indivizi sa accepte contracte de munca part-time, salarii mici si conditii de munca nepotrivite pentru pregatirea lor.
Tinem cont de faptul ca angajatii cu salarii insuficiente reprezinta mai mult de jumatate din populatia saraca a Romaniei. In acelasi timp, Romania inregistreaza, la nivelul UE, cel mai scazut numar de persoane care traiesc in gospodarii su pragul saraciei unde niciun membru nu are loc de munca.
De unde restul banilor pentru acoperirea cheltuielilor? Mediafax subliniaza faptul ca veniturile din munca acopera aproximativ 80 de procente din necesitatile angajatilor cu salarii insuficiente, diferenta fiind completata din transferuri sociale si din pensiile parintilor.
![Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari](https://www.rs.ro/dbimg/product/274-consilier-codul.jpg)
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
![250 Modele Fise de Post](https://www.rs.ro/dbimg/product/3215-250-modele-fise.png)
250 Modele Fise de Post
![Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz](https://www.rs.ro/dbimg/product/3046-hartuirea-si-di.png)
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz