Ministerul Muncii vrea o retea securizata de comunicatii pentru ANOFM

Resurse UmaneANOFMMinisterul Munciiretea securizata de comunicatii de datecontract achizitii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Ministerul Muncii are in vedere realizarea  unei retele de comunicatii de date pentru ANOFM in colaborare cu Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), in conditiile in care actualul contract de achizitie publica expira la 31 decembrie 2013, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern supus dezbaterii publice pe 13 noiembrie.

In prezent, ANOFM gestioneaza bugetul asigurarilor pentru somaj, iar intreruperea furnizarii serviciilor de comunicatii de date, poate perturba grav activitatea Agentiei si a unitatilor subordonate, cu consecinte nefaste majore din punct de vedere social", subliniaza Ministerul.

In nota de fundamentare a actului normativ, Ministerul Muncii a explicat situatia prezenta si motivele pentru care este esentiala colaborarea cu STS:

    "Stabilirea, plata si evidenta drepturilor banesti ce se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj precum si realizarea celorlalte atributii detinute de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca precum si de unitatile din subordine in vederea realizarii obiectivelor detinute potrivit legii impune, printre altele, necesitatea interconectarii locatiilor in care isi desfasoara activitatea aparatul central al institutiei, agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene si a municipiului Bucuresti, centrele regionale de formare profesionala a adultilor precum si Centrul National de Formare Profesionala a Personalului Propriu.

    In prezent, interconectarea locatiilor mentionate se asigura de catre un prestator extern, in temeiul unui contract de achizitie publica de servicii informatice specializate, contract care inceteaza la data de 31.12.2013, ca urmare a expirarii perioadei pentru care a fost incheiat.
     
    In acest context, asigurarea serviciilor de comunicatii de date incepand cu data de 01.01.2014 este esentiala pentru desfasurarea activitatii Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca precum si a unitatilor din subordinea sa, orice intrerupere a furnizarii respectivelor servicii putand perturba grav activitatea acestor institutii, cu consecinte nefaste majore din punct de vedere social"

HotNews.ro a solicitat Ministerului Muncii si ANOFM detalii despre actualul contract, dar si explicatii legate de motivele pentru care anterior s-a facut un contract de achizitii publice, in loc sa se recurga la resursele STS. Raspunsul a venit din partea Cristianei Barbu, presedintele ANOFM:

    "Aceasta decizie a fost luata din ratiuni de securitate si eficienta economica, avandu-se in vedere faptul ca ANOFM gestioneaza date si informatii cu caracter personal ce trebuie interconectate cu alte baze de date ale sistemelor informatice de interes national ca Inspectia Muncii, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Evidenta Populatiei, Sistemul National de Pensii si Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala.

    In acest scop a fost initiat proiectul de Hotarare de Guvern privind aprobarea realizarii de catre Ministerul Muncii, in colaborare cu STS a retelei securizate de comunicatii de date de arie extinsa pentru ANOFM, postat pe site-ul Ministerului Muncii spre dezbatere publica.

    Avand in vedere faptul ca proiectul de lege al descentralizarii prevedea la un moment dat ca atributii ale ANOFM sau parti din acestea sa fie descentralizate, nu s-a optat pentru inceperea unei proceduri de achizitie publica de astfel de servicii. O investitie majora intr-un sistem informatic neadaptat nevoilor si realitatilor legislative ar fi o greseala si o investitie neperformanta".


    Contractul care expira in decembrie 2013 a fost semnat in 2008, iar valoarea lui a depasit 22,4 milioane de euro.

Sursa: HotNews.ro


NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Resurse UmaneANOFMMinisterul Munciiretea securizata de comunicatii de datecontract achizitii

Data aparitiei: 26 Noiembrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Muncii vrea o retea securizata de comunicatii pentru ANOFM Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]