SSM: Model evidenta revizii echipamente de munca

29 August 2013
29 August 2013
SSMechipamente de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca lucratorii dvs. utilizeaza echipamente de munca a caror securitate depinde de conditiile de instalare, trebuie sa luati masurile necesare pentru ca echipamentele respective sa fie supuse unei verificari initiale, dupa instalare si inainte de prima punere in functiune si unei verificari dupa fiecare montare intr-un loc de munca nou sau pe un nou amplasament.
 
De asemenea, trebuie sa luati masurile necesare pentru a garanta ca sunt respectate cerintele de securitate si sanatate pe toata durata de viata a unui echipament de munca si orice deteriorari sunt depistate si remediate la timp. Puteti realiza acest lucru prin:

- verificari periodice si, daca este cazul, incercari periodice;
- verificari speciale, de fiecare data când s-au produs evenimente exceptionale susceptibile sa aiba consecinte daunatoare asupra securitatii echipamentului de munca (ex.: modificari ale procesului de munca, accidente, fenomene naturale, perioade prelungite de neutilizare).
 
Toate aceste verificari trebuie efectuate de catre persoane competente, in conformitate cu legislatia in vigoare si/sau cu practicile nationale.
 
Rezultatele verificarilor trebuie inregistrate si pastrate, deoarece ele pot fi solicitate de inspectorii de munca in timpul controalelor pe linie de securitate si sanatate in munca.
 
Ele trebuie pastrate pe o perioada de timp corespunzatoare, de exemplu, in functie de recomandarile sau specificatiile producatorului.
 
Daca echipamentele de munca respective sunt utilizate in exteriorul intreprinderii, acestea trebuie sa fie insotite de o dovada referitoare la realizarile ultimei verificari.
 
Obligatiile angajatorului privind verificarea echipamentelor de munca sunt stabilite prin HG nr. 1146/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea in munca de catre lucratori a echipamentelor de munca.
 
Nu exista un model impus de lege privind modul de inregistrare a rezultatelor verificarilor la care sunt supuse echipamentele de munca.
NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]