Vesti bune sau noi probleme? De ce se modifica venitul minim si alocatia pentru sustinerea familiei

Taxe si Impozitemajorare venit minim garantatalocatie sustinerea familieiajutor social
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Majorarile la noi sunt la fel de rare ca ciupercile care nu prea mai apar fiindca nu a plouat tocmai des in ultima vreme. Asa ca, ori de cate ori auzim ca se majoreaza niste venituri sau unele ajutoare din partea statului, e firesc sa ne asteptam imediat la o justificare.

Iar aceasta justificare, de cele mai multe ori, numai a veste buna nu suna. Asta se intampla si cu aceasta noua majorare care vine, de fapt, sa acopere cresterea preturilor la energie electrica si la gaze naturale. In consecinta, totul e nou, dar nimic nu se schimba. Pe de-o parte luam, pe de alta dam cam aceeasi suma, daca nu chiar mai mult. Fiindca desi stim ca vom plati mai mult la energie si gaze, nu ne asigura nimeni ca primim o majurare pe masura. Iar "de restul, ceasuri mici" nici nu poate fi vorba.

Odata cu aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului pentru modificarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare si a Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, ne asteptam astfel la majorarile promise.

Iata, pe scurt, ce aduce noul act:

- Majorarea nivelului venitului minim garantat cu 8,5% incepand cu drepturile aferente lunii iulie 2013 si cu 4,5% incepand cu drepturile aferente lunii ianuarie 2014

- Majorarea limitei de venituri pana la care se acorda alocatia pentru sustinerea familiei de la 370 lei/membru de familie la 530 lei/membru de familie, cu mentinerea a doua intervale de venituri 0 - 200 lei/persoana si 201 lei/persoana - 530 lei/persoana si a cuantumului alocatiei cu 30%, incepand cu drepturile aferente lunii iulie 2013

- Pentru persoanele/familiile cu drepturi de ajutor social stabilite anterior lunii iulie 2013, respectiv lunii decembrie 2013 au fost prevazute masuri tranzitorii constand in acordarea si a diferentei de sume dintre noul nivel al venitului minim garantat si nivelul prevazut anterior.

Odata cu aplicarea noilor masuri se prevede pentru anul 2013 o crestere cu 30% a numarului de beneficiari de ajutor social si cu 45% a numarului de beneficiari de alocatie pentru sustinerea familiei.

Pe hartie, suna bine si ce-i in mana,  nu-i minciuna. Numai ca nu intotdeauna putem masura exact cata energie electrica s-a consumat si nici cat cafele la ibric ne-am facut in trei luni de vara. Daca cel putin deocamdata ne incalzim de la soare, vom vedea cat vor mai conta aceste majorari la iarna cand, cu siguranta, se vor mai scumpi utilitatile doar asa, ca sa fie in tendinte.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impozitemajorare venit minim garantatalocatie sustinerea familieiajutor social

Data aparitiei: 16 Mai 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Vesti bune sau noi probleme? De ce se modifica venitul minim si alocatia pentru sustinerea familiei Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]