Stimulentul pentru cresterea copilului

Legea mamelorindemnizatie crestere copilcontract de muncacontract individual de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial, 09.03.2009 - Gabriela Chirazof

De 11 luni sunt in concediu pentru cresterea copilului. M-am hotarat sa ma intorc la munca imediat ce fetita mea implineste un an. Am inteles ca voi primi niste bani, insa nu am inteles ce trebuie sa fac pentru aceasta.

Raspuns: Persoanele, ca dumneavoastra, care sunt indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului, dar se hotarasc sa se intoarca la munca inainte de expirarea celor 2 ani la care au dreptul pentru cresterea copilului, beneficiaza de un stimulent in cuantum lunar de 100 lei.

Pe durata concediului de maternitate si apoi pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap) contractul dumneavoastra de munca a fost suspendat, de aceea, pentru a va relua activitatea, trebuie sa faceti o cerere in acest sens catre angajator, care va lua act de solicitarea dumneavoastra si va emite o decizie privind incetarea suspendarii contractului dumneaovastra de munca.

In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului si solicita dreptul la stimulent, plata indemnizatiei se suspenda.

Stimulentul se cumuleaza cu alocatia de stat pentru copii.



Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului lunar se face la cererea scrisa a persoanei indreptatite, ori de cate ori aceasta solicita, cu respectarea prevederilor O.U.G. nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.

Pentru a beneficia de stimulent trebuie deci sa va adresati primariei in a carei raza teritoriala aveti domiciliul sau, dupa caz, resedinta, cu o cerere in acest sens si documente din care rezulta ca v-ati reluat activitatea profesionala si realizati venituri salariale. In cazul dumneavoastra, de beneficiara a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, care solicita dreptul la stimulent, se iau in considerare si actele doveditoare depuse in vederea solicitarii indemnizatiei.

In concluzie, in situatia in care va reintoarceti la munca, veti primi salariul din partea angajatorului si lunar, pana la implinirea de catre fetita dumneavoastra a varstei de 2 ani, un stimulent suportat de catre stat in cuantum de 100 lei, la care se adauga, bineinteles, alocatia de stat pentru copii.
___________________________________________________________________
Aveti acces rapid la informatii complete si profesionale despre legislatia muncii!

Cele 800 de pagini si 50 de capitole ale Consilierului – Codul muncii acopera toate aspectele relatiei angajat – angajator, pana in cele mai mici amanunte. Iar pentru cazurile atipice apelati gratuit la serviciul de consultanta de specialitate al Consilierului.
___________________________________________________________________

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Legea mamelorindemnizatie crestere copilcontract de muncacontract individual de munca

Data aparitiei: 09 Martie 2009
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Stimulentul pentru cresterea copilului Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]