Cum vor francezii sa combata somajul in Franta? Terapie de SOC!

reducerea somajuluirata somajuluinivel somajnivel somaj in frantasomajul in franta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Patronatele franceze au cateva propuneri ce vizeaza reducerea nivelului somajului in Franta. In mod evident, discutam despre o terapie de soc in jurul careia s-au starnit deja controverse puternice.

In mare, patronatele franceze doresc reducerea numarului zilelor de sarvatoare, relaxarea prevederilor la salariul minim si a timpului de lucru, noteaza Incont.ro.

"Perioada ezitarilor, a tergiversarilor si a jumatatilor de masura a trecut", arata un document al Miscarii Intreprinderilor din Franta (Medef), cea mai mare organizatie patronala din tara, noteaza AFP.

Presedintele organizatiei Pierre Gattaz a declarat ca "politica opozitiei sistematice din Franta" va duce tara in prapastie, cerand organizarea de dezbateri fara niciun fel de ihibitie.

In cursul saptamanii trecute, dupa scurgeri de informatii in presa, s-au iscat cateva discutii aprinse cu privire la propunerile menite sa reseteze sistemul fortei de munca din Franta si sa incurajeze angajatorii sa reduca nivelul somajului.

Desi a fost inregistrata o usoara reducere a somajului in luna august, dupa 9 luni de crestere, sunt 3,5 milioane de someri. Cauza este nivelul nesatisfacator al activitatilor economice, acestea determinand guvernul sa reduca estimarile de crestere economica pentru 2014 la doar 0,4%.

La presiunile socialiste, in cautare alerta de solutii, Medef sustine un plan prin care sa se creeze 1 milion de locuri de munca in 5 ani. Dintre acestea, 100.000 de locuri de munca se vor obtine prin eliminarea a 2 sarbatori publice.

Conform Incont.ro, in Franta exista 11 zile de sarbatoare. Mai mult, Medef propune introducerea unor contracte de ajutor care sa ofere companiilor posibilitatea de a angaja personal cu salarii sub nivelul salariului minim.

Patronatele franceze doresc si revizuirea principiului timpului legal de munca saptamanal de 35 de ore, impus tututor companiilor. Evident, se doreste ca timpul de lucru sa poata fi prelungit in masura in care se va oferi acord in urma negocierilor de la nivelul companiilor.

Sindicatele au criticat dur aceste propuneri. Va amintim ca in Romania, o propunere aducea in calcul recent ideea de a se introduce o indemnizatie regresiva. Cu alte cuvinte, pe masura ce se scurge timpul de la obtinerea indemnizatiei, cuantumul acesteia scade din ce in ce mai mult.

Cu alte cuvinte, beneficiarul indemnizatiei ar putea sa se simta  incurajat sa isi gaseasca un loc de munca in timp mai redus.

Va tinem la curent cu modificarile pe care patronatele din Frante le vor propune in vederea reducerii nivelului somajului in Franta.


NOUTATI din Legislatia muncii

Incepe Turneului National de ReviSal!


 7 ateliere ReviSal in 7 orase mari din tara!
  1. Craiova - 26 martie
  2. Timisoara - 1 aprilie
  3. Cluj-Napoca - 2 aprilie
  4. Sibiu - 3 aprilie
  5. Constanta - 9 aprilie
  6. Iasi - 12 aprilie
  7. Bucuresti - 22 aprilie + Transmisiune LIVE
 Atentie, locurile sunt limitate! Grabiti-va sa faceti rezervarea!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
reducerea somajuluirata somajuluinivel somajnivel somaj in frantasomajul in franta

Data aparitiei: 29 Septembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum vor francezii sa combata somajul in Franta? Terapie de SOC! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]