"Primirea lor (migrantilor — n.r.) de catre autoritatile romane se va face in transe. (...) Autoritatile romane, Inspectoratul General pentru Imigrari, nu vor aduce mai mult decat se poate procesa sau decat sunt locuri disponibile in centre (pentru emigranti — n.r.). Ulterior, presiunea va fi pusa pe autoritatile locale, unde aceste persoane vor fi trimise pentru a putea fi integrate, daca doresc", a afirmat reprezentantul OIM, intr-o interventie telefonica la DIGI 24.
Mai mult, Mircea Mocanu precizeaza faptul ca acesti migranti isi doresc sa ajunga in locuri unde au legatura cu membrii familiei sau cu comunitatea din care fapt parte.
De asemenea, Mircea Mocanu precizeaza ca migrantii nu au nu motiv real sa vina in Romania, cu atat mai mult cu cat nu suntem in spatiul Schengen.
"Dupa ce primesc statutul de refugiat evident vor putea calatori. Avand in vedere salariile relativ mici din Romania, faptul ca Romania nu este in Schengen, precum si ca asistenta sociala pe care o primesc aici este net inferioara celei din Scandinavia, de exemplu, evident ca aceste persoane vor dori sa mearga in Europa de Vest, in Scandinavia, mai degraba decat in Romania si Bulgaria", a mentionat reprezentantul OIM, citat de Agerpres.
"Universitatea Politehnica din Bucuresti si Universitatea Bucuresti au disponibilitatea de a oferi cazare si masa pentru 230 de refugiati: Universitatea Politehnica din Bucuresti — 150 de locuri cazare si masa si Universitatea din Bucuresti — 80 de locuri pentru refugiati cazare si masa", a afirmat ministrul.
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Si alte universitati din tara s-au aratat deschise in a oferi consiliere psihologica, sociala si religioasa pentru refugiati.
Sursa: Agerpres.ro