Angajata a reluat lucrul in cadrul societatii la data de 01.04.2005 (contractul de munca a fost suspendat intre 08.11.2004 si 31.03.2005).
Data angajarii in societate este 07.01.1998, fara nici o intrerupere.
Potrivit art. 27 din Hotararea Guvernului nr. 1.825/2005 modificata si completata prin Hotararea Guvernului nr. 53/2006 beneficiaza de stimulent si persoanele care la data de 1 ianuarie 2006, realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, si care au fost indreptatite sa beneficieze de indemnizatie pentru crestere copil, reglementata de Legea nr. 19/2000 cu modificarile si completarile ulterioare.
40 Modele de Regulament Intern
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Portal Codul Muncii
Astfel, salariata dvs. trebuie sa completeze cererea si declaratia pe propria raspundere pentru acordarea stimulentului (anexa nr. 1 la normele metodologice) iar angajatorul trebuie sa-i elibereze o adeverinta din care sa reiasa ca obtine venituri profesionale supuse impozitului pe venit; potrivit art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 1.825/2005.
Deoarece pentru persoanele beneficiare de indemnizatie lunara pentru cresterea copilului, care solicita dreptul la stimulent, se iau in considerare actele doveditoare depuse la solicitarea indemnizatiei, in cazul de fata salariata dvs. trebuie sa completeze dosarul ca si cum l-ar depune in vederea obtinerii indemnizatiei pentru cresterea copilului, diferenta consta in faptul ca bifeaza rubrica pentru "stimulent".
Potrivit art. 15 alin. (1) cererea privind acordarea stimulentului se depune la primaria localitatii sau la primaria sectorului municipiului Bucuresti, in a carei raza teritoriala are domiciliul sau resedinta persoana indreptatita sa beneficieze de acest drept.
Stimulentul si indemnizatia pentru cresterea copilului nu se platesc de catre angajator, sunt drepturi asigurate de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei prin directiile sale teritoriale.
Plata acestor drepturi se asigura lunar, prin mandat postal, la domiciliul persoanei indreptatile iar la cerere in cont personal deschis la o unitate bancara, (potrivit art. 20 din H.G. nr. 1.825/2005).