Rapoartele intocmite cu ocazia Zilei Mondiale pentru Eradicarea Saraciei arata ca nivelul scazut de trai afecteaza in prezent numeroase regiuni din lumea intreaga. Astfel, potrivit statisticilor, un om din sapte traieste la limita subzistentei.
Chiar daca este o tara in curs de dezvoltare, in Romania circa 23% din populatie este afectata de saracie, asa cum arata datele Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile. In plus, numarul copiilor care mor inainte de a implini un an este dublu fata de media Uniunii Europene.
Tot tara noastra se regaseste si printre ultimele pozitii in ceea ce priveste procentul PIB de 14% pentru protectia sociala, fata de media UE de 27%. Datele oficiale mai arata si ca procentul alocat sistemului de sanatate din Romania este de aproximativ 3,8% din PIB, situat sub media europeana (7-8%) sau chiar sub media tarilor din Africa (5,9%).
Nici la capitolul speranta de viata nu stam mai bine, deoarece tara noastra se afla, din aceasta privinta, pe ultimul loc cu o medie de 72,7 de ani, aceasta fiind cu 5 ani mai redusa decat nivelul mediu din statele comunitare, conform raportului "Health at a Glance" intocmit de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD).
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Portal Codul Muncii
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Banca Mondiala a estimat ca circa 1,3 miliarde de oameni din intreaga lume sunt saraci (fiind nevoiti sa traiasca cu putin peste 1 dolar pe zi), iar cele mai recente date arata ca, din totalul populatiei de 7 miliarde de oameni, aproximativ 925 de milioane sufera din cauza foametei.