Studiu de caz: Inscrierile in Revisal cu ocazia transferului de salariati

14 Septembrie 2011
14 Septembrie 2011
HG 500/2011ReviSaltransfertransfer de salariatiLegea 67/2006
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valabil la 15.09.2011

Gestionarea Revisal va fi intotdeauna un subiect de interes pentru persoanele abilitate in acest sens. Orice punct al acestor operatiuni de completare si transmitere a registrului de evidenta salariala vine astfel in sprijinul unui numar mare de persoane fizice si persoane juridice. Studiul de fata analizeaza cazul unei societati care, in baza unui contract comercial, urmeaza sa preia 200 de salariati conform Legii 67/2006. Solutia va arata astfel cum se va inregistra in Revisal transferul de personal de catre cesionar in conditiile in care cedentul nu inceteaza CIM-urile salariatilor in cauza, iar cesionarul nu ii angajeaza, ci doar preia contractele cu toate drepturile aferente, asa cum au fost incheiate de cedent.

Astfel, trebuie facuta mai intai o referire la faptul ca HG 500/2011 nu cuprinde dispozitii in ceea ce priveste inregistrarea in Revisal a salariatilor in urma transferului colectiv si transmiterii datelor referitoare la acest aspect catre ITM.

De asemenea, nici HG 161/2006, in perioada in care a fost in vigoare, nu a reglementat aceasta situatie.  In practica, intr-o asemenea situatie, inregistrarea si transmiterea Revisal catre ITM se realizeaza de ambii angajatori (cedent si cesionar).

Cedentul, in Revisal, trebuie sa inceteze contractele individuale de munca ale salariatilor transferati din campul "temei incetare contract" va selecta "alt temei" - incetare conform art. 169 din Codul Muncii.

In plus, un alt aspect care trebuie cunoscut de catre o societate care se afla intr-o situatie similara consta in faptul ca in campul "explicatie temei incetare" se mentioneaza ca transferul este efectuat potrivit art. 169 din Codul muncii, republicat.

Cesionarului (angajatorul care preia salariatii prin transfer), va inregistra in Revisal salariatii transferati ca noi salariati, inscriind in campul "data incepere activitate" data efectiva a transferului efectuat potrivit art. 169 din Codul muncii, republicat.

In campul "alte detalii/informatii contract" angajatorul va face mentiuni privind transferul efectuat si actul juridic pe baza caruia s-a realizat transferul colectiv al salariatilor. Pe cale de consecinta se considera ca transmiterea ReviSal se va realiza ca pentru orice alt salariat nou angajat, respectiv cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat.

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]