legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Venituri si cheltuieli pentru romani, in ultimul trimestru al anului 2013

08 Aprilie 2014
08 Aprilie 2014
venituri si cheltuielivenituri salariati romaniconsum gospodariecontributii romani
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In ultimul trimestru al anului 2013, romanii au avut venituri totale medii lunare de 2.624 de lei pe gospodarie. Dintre acestea, veniturile banesti au reprezentant doar 83,3%. Cheltuielile au fost de 2.394 de lei iaur cele de consum au avut o pondere de 72,3%, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica.

"Potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie, in trimestrul IV 2013, veniturile totale medii lunare au reprezentat, in termeni nominali, 2.624 lei pe gospodarie si 920 lei pe persoana. Veniturile banesti au fost, in medie, de 2.186 lei lunar pe gospodarie (766 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 439 lei lunar pe gospodarie (154 lei pe persoana)", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica.

Salariile si celelalte venituri asociate lor au reprezentat cea mai importanta sursa de venituri, respectiv 49,1% din veniturile totale ale gospodariior in primul trimestru al anului 2013, 51,2% in al doilea trimestru, 53,1% in al treilea trimestru si 51,3% in ultimele trei luni ale anului 2013.

In completarea veniturilor totale ale gospodariilor sunt luate in considerare si urmatoarele tipuri de venituri:

- 22,2% din prestatii sociale
- 3,1% din agricultura
- 2,8% din activitati neagricole independente
- 1,8% din proprietate si din vanzari de active din patrimoniului gospodariei.

Veniturile in natura au o pondere de 16,7 procente, reprezentand, in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare ce provin din resurse proprii - 15%, noteaza Mediafax.

Cele mai importante surse de cheltuieli in gospodarii sunt cele reprezentate de bunuri alimentare, bunuri nealimentare, servicii si transferuri catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale (impozite, contributii, cotizatii), produse aferente productiei gospodariei (hrana animalelor si pasarilor si plata muncii pentru productia gospodariei).

40,1% din consumul gospodariilor a fost reprezentat de produsele alimentare si de bauturile nealcoolice. 21,1% din consumul gospodariilor a fost reprezentat de cheltuielile legate de locuinta.


sursa: Mediafax


NOUTATI din Legislatia muncii

TIPARIT: Codul muncii - republicat si actualizat la zi!


Usor de citit, de inteles, de asimilat!

Intrati chiar acum in posesia lucrarii  “Codul muncii - republicat si actualizat la zi” in  format tiparit!
 
Eficienta muncii dvs. va creste, fara discutie, si va veti intari astfel in firma imaginea de profesionist desavarsit, care tine in mana resursele umane ale companiei (adica partea cea mai importanta) si care are intotdeauna raspunsul corect pentru orice problema.

...Vezi AICI detaliile complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]