Romania are costuri foarte mari ale contributiilor de asigurari sociale

Isabela Alexe
Isabela Alexe
18 Iulie 2017
18 Iulie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
contributii sociale romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Daca ar fi sa analizam costurile contributiilor de asigurari sociale, la nivel de Uniune Europeana (UE) am observa ca Romania cheltuie sume mari de bani, in acest sens.

Asa se face ca un studiu al companiei de audit Deloitte Romania a ajuns la concluzia Romania are al saptelea cel mai mare cost avand in vedere contributiile sociale, din 27 de tari ale UE, care au fost analizate in cadrul acestui studiu.

Desi Romania are contributii sociale comparabile cu cele oferite in Germania sau Belgia, beneficiile asiguratilor nu sunt nici pe departe aceleasi.

Contributia de asigurari sociale a fost plafonata la cinci salarii medii pe economie in Romania, acest plafon fiind eliminat de la 1 februarie. Romania se afla pe locul 18 in clasamentul Deloitte, in ianuarie 2017, si a urcat pe locul 7 dupa eliminarea plafonului, arata news.ro.

 
In ce tari exista cele mai mari costuri ale contributiilor de asigurari sociale? Vorbim de: Franta, Ungaria, Belgia, Grecia si Italia. La polul opus se pozitioneaza Malta, Bulgaria, Cipru, Islanda si Irlanda.

"Chiar daca ratele de taxare sunt apropiate, sumele efectiv datorate cresc simtitor acolo unde lipseste plafonul. Romania impune contributii comparabile cu Germania si Belgia, fara a oferi si beneficii comparabile asiguratilor..(...)", a spus Monica Tariuc, director Deloitte.

Este demn de mentionat ca in 2018, Romania ar putea elimina patru din cele sase categorii de contributii de asigurari existente, sa le transfere integral la angajat si sa reduca rata cumulata a acestora de la 39,25% la 35%, mai arata programul de guvernare.

Romanii vor putea cumpara vechime in munca pana la sfarsitul lui 2017

Ministerul Muncii a propus propune extinderea perioadei de cumparare a vechimii in munca pana la 31 decembrie 2017, potrivit unei ordonante de urgenta, pentru a veni in ajutorul celor care nu au acumulat suficienti ani pentru a primi pensie de la stat.

In acest context, Executivul a decis prelungirea termenului pana la finalul lui 2017, conform unui proiect de OUG, adoptat in data de 20 aprilie, anul curent...citeste mai multe detalii aici >>>




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]