Va reamintim ca incepand cu data de 10 aprilie 2023, Inspectia Muncii a pus la dispozitia angajatorilor noua versiune 6.0.9 a programului ReviSal, adaptata modificarilor legislative recente, astfel incat programul sa aiba o functionalitate optima, atat pentru angajatori, cat si pentru inspectorii de munca.
Ce aduce nou versiunea Revisal 6.0.9? O serie de elemente noi:
a) Actualizarea nomenclatorului COR
Actualizarea codurilor COR in registrul de salariati va fi realizata automat prin trecerea la versiunea 6.0.9 a aplicatiei ReviSal, prin mecanisme proprii aplicatiei, la momentul instalarii corecte a kit-ului, nefiind astfel necesara operarea manuala a acestora. Tocmai de aceea va prezentam
Caietul practic de completare in ReviSal care elimina neclaritatile de orice fel, DETALII AICI >>>
b) Posibilitatea de inregistrare, la un angajator, a oricaror contracte suspendate, indiferent de norma (respectand temeiurile si regulile de suspendare) sau a oricaror contracte suspendate, indiferent de tipul de norma, a oricaror contracte active cu timp partial si a unui singur contract activ cu norma intreaga, pentru un angajat, acoperind urmatoarele scenarii:
Toate contractele unui angajat pot fi cu norma intreaga si suspendate.
Un contract cu norma intreaga poate fi activ, restul contractelor, indiferent de norma si de numarul lor, pot fi suspendate.
Un angajat poate sa aiba un singur contract cu norma intreaga activ la acelasi angajator.
Un angajat poate sa aiba mai multe contracte active cu norma intreaga la angajatori diferiti.
c) Modificarea mesajului de avertizare privind conditiile in care un salariat poate detine mai mult de un contract de munca cu norma intreaga la un angajator.
d) A fost corectata afisarea intervalelor de vechime in Raportul per salariat in cazul contractelor incetate intr-o versiune anterioara si reactivarea in versiunea curenta, fiind evidentiate informatiile referitoare la reactivare. In ReviSal se inregistreaza atat contractele individuale de munca din domeniul public, cat si contractele individuale de munca din domeniul privat,
DETALII AICI >>>
Descoperiti pe larg, toate aceste modificari, dar si modul corect de operare in ReviSal cu ajutorul Caietului practic de completare in Revisal. Este o lucrare cu adevarat completa. Ea raspunde de fapt tuturor intrebarilor pe care le puteti avea despre ReviSal 6.0.9, astfel incat sa puteti intelege exact ce este, cum se utilizeaza si cum functioneaza acest program. Ghidul are un intreg capitol cu spete practice (20 la numar) si va ofera totodata imaginea completa a contraventiilor si a sanctiunilor prevazute in lege.
Cum ar fi ca, de acum inainte, sa nu mai aveti nicio greseala in ReviSal?
Apelati la
Caiet practic de completare in ReviSal si aflati cum trebuie sa procedati, fara niciun dubiu, in orice situatie,
DETALII AICI >>>
In Caiet sunt solutionate 20 de spete foarte relevante pentru contextul actual, care, daca nu sunt gestionate corect, devin contraventii si va creeaza mari probleme in cazul unui control. Parcurgeti va rugam exemplele de mai jos:
Problema 1
Contractul de management se inregistreaza in ReviSal? Dar contractul de internship?
Problema 2
Daca s-a omis sa se inregistreze o incetare a unui contract individual de munca care a incetat in urma cu 3 ani cum se procedeaza acum? Dar daca in aceasta perioada s-au inregistrat in ReviSal majorari ale salariului de baza la nivelul salariului de baza minim brut pe tara?
Problema 3
O societate este absorbita de alta societate prin fuziune. Cum se inregistreaza transferul in registrul general de evidenta a salariatilor si in ce termen? Este necesar ca cedentul sa inceteze contractele de munca si cesionarul sa-i angajeze pe salariati?
In Caiet practic de completare in ReviSal gasiti solutii excelent argumentate, cu temeiuri legale, explicatii, comentarii, precum si modele gata intocmite de acte obligatorii, DETALII AICI >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Incetare CIM in perioada de proba. Prima zi de activitateIntrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Suprapunere certificate medicale. Declaratia 112Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<