Bonus in primele 6 luni de ia incheierea CIM. Reglementare contractuala

Isabela Alexe
Isabela Alexe
03 Septembrie 2024
03 Septembrie 2024
Isabela Alexe
Isabela Alexe
bonus cimrelgementare cim bonus
Bonus in primele 6 luni de ia incheierea CIM. Reglementare contractuala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Pentru un nou angajat in cadrul firmei pe care firma il doreste si pentru aceasta il motiveaza in plus - adica, se doreste sa primeasca pe langa salariul de incadrare, timp de sase luni, o suma de bani - cum este corect legal sa procedez? Sa trec in contract suma respectiva ca un bonus pentru sase luni? 

Sau fac un act aditional la contract? Aceasta suma ar intra in "acordarea, din initiativa angajatorului, a oricaror alte drepturi, atunci cand acestea constituie avantaje in bani acordate sau platite de angajator salariatului ca urmare a activitatii profesionale a acestuia, dupa caz.

Perioada de sase luni este acoperitoare pentru salariat - deoarece, dupa acest interval salariatul (daca este ce trebuie firmei, dpdv profesional) va face prin activitatea lui acesti bani, fara probleme. Deci, se doreste ca salariatul sa primeasca aceasta suma ca bonus - din partea firmei Mentionez ca nu am mai avut o situatie de genul acesta."

Raspunsul specialistilor: 

Conform art. 160 din Codul muncii

Art. 160
Salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri.

Inspectorii ITM veniti in control va pot solicita nu mai putin de 160 de documente! Nicio grija! Le puteti prezenta imediat ORICE document, intocmit fara greseala, in concordanta cu ultimele modificari legislative, detalii AICI >>>

Suma de bani din situatia expusa reprezinta un adaos la salariu de baza ce se poate incadra in prevederea legala pe care ati citat-o. 
Daca se acorda de la inceperea activitatii se mentioneaza in chiar cuprinsul contractului individual de munca. Actul aditional se incheie atunci cand pe parcursul executarii contractului individual de munca se modifica unul dintre elementele acestuia. Or, daca bonusul se acorda de la incheierea contractului individual de munca se insereaza chiar in continutul acestuia. 

Suma respectiva poate fi denumita bonus pentru adaptarea salariatului la activitatea profesionala si se poate mentiona ca se acorda in primele 6 luni.
 
Un raspuns oferit in septembrie 2024, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi in legislatia muncii si resurse umane.



 

 
 

 

 
 
 

Vizionati webinarul GRATUIT
“Noua lege a pensiilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
[x]