Ministrul Muncii - Recalcularea PENSIILOR se va putea face rapid, datorita digitalizarii

recalcularea pensiilorproces digitalizare dosare pensiinoua lege a pensiei
Ministrul Muncii - Recalcularea PENSIILOR se va putea face rapid, datorita digitalizarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, a facut o serie de vizite inopinate la Casa Judeteana de Pensii si la Inspectoratul Teritorial de Munca din judetul Suceava, in data de 30 mai.
 
La Casa Judeteana de Pensii, ministrul Simona Bucura-Oprescu a discutat cu pensionarii prezenti in institutie despre noua lege a pensiilor, a observat fluxurile operationale si conditiile in care angajatii institutiei isi desfasoara activitatea, precum si stadiul digitizarii dosarelor de pensionare, observa site-ul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.
 
Procedura de pensionare care se aplica de la 1 septembrie 2024! Ce modificari aduce noua lege a pensiilor?
 
Iti oferim singurul ghid practic de pe piata care explica limpede absolut TOATE ASPECTELE pensionarii incepand cu 1 septembrie 2024 – Noua lege a pensiilor. Ghid practic, detalii AICI >>>
 
 La Inspectia Muncii, ministrul a discutat cu specialistii pe probleme de securitate si sanatate in munca si au fost trecute in revista resursele necesare pentru buna desfasurare a activitatii in beneficiul angajatorilor si salariatii acestora. In acest sens, ministrul Muncii a anuntat un proiect de dotare cu vehicule noi pentru inspectoratele teritoriale.
 
„M-am bucurat sa vad la Casa de Pensii ca procesul de evaluare si digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel incat recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja in sistem. Procentul de digitizare la Suceava este printre cele mai mari din tara, de 99,2%, ceea ce inseamna ca angajatii de aici si-au facut bine treaba. De asemenea, fluxul de primire a cetatenilor este gestionat electronic pentru a nu avea cozi, lucru pe care mi-l doresc sa se intample in toate Casele Judetene de Pensii.
 
Pe de alta parte, la Inspectoratul Teritorial de Munca este nevoie, pe langa lucrari de reabilitare, si de dotari. In acest sens, avem un proiect prin care vom achizitiona masini hibrid, inclusiv pentru ITM Suceava, cu care sa se poata face rapid si in siguranta deplasarea pe teren a inspectorilor, mai ales in zone greu accesibile, cum ar fi la exploatarile forestiere. Intarirea rolului Inspectiei Muncii si a inspectorilor de munca este o prioritate pentru MMSS si inseamna atat o buna pregatire a resursei umane, cat si alocarea resurselor necesare. Nu in ultimul rand, am vorbit si despre obiective, dar mai ales despre modul in care se poate imbunatati concret activitatea in fiecare domeniu in parte si ce putem face impreuna in acest sens.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
recalcularea pensiilorproces digitalizare dosare pensiinoua lege a pensiei

Data aparitiei: 30 Mai 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul Muncii - Recalcularea PENSIILOR se va putea face rapid, datorita digitalizarii Nota: 3 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Modificare societate din SA in SRLIntrebare: Pentru modificare statut societate din SA in SRL trebuie sa intocmim acte aditionale CIM pentru fiecare salariat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare student pe perioada vacantei de varaIntrebare: Am rugamintea sa ne precizati care sunt conditiile de angajare ale unui student pe perioada vacantei de vara (iunie-august) si ce beneficii avem ca angajator. Precizez ca suntem firma cu profil de agricultura, iar la acest moment beneficiem de facilitatile fiscale de la acest moment.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]