Ungaria a confiscat banii fondurilor private de pensii

03 Februarie 2011
03 Februarie 2011
pensiifonduri privateungaria
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat încheiat procesul de transfer al fondurilor de pensii private din Ungaria, declarandu-l „definitiv si irevocabil”. Potrivit demnitarului de la Budapesta, transferul pensiilor private în fonduri publice, estimat la peste 10, 1 miliarde de euro, a reprezentat singura solutie pentru ca Guvernul din tara vecina sa mai poata plati pensiile si salariile. De asemenea, o parte din aceasta suma va fi folosita pentru a mai achita din datoria publica a Ungariei.

Trei milioane de unguri, membri ai fondurilor private, au avut de ales pana la 31 ianuarie intre sistemul public de pensii si cel privat. Aproxmativ 30.000 dintre acestia au optat pentru a doua varianta, pierzand, astfel, toate cotizatiile pe care le-au platit pana acum, cotizatii care ar fi trebuit sa reprezinte 70 la suta din pensie.

Ungaria a ajuns in aceasta situatie dupa ce a incetat colaborarea cu Fondul Monetar International, in vara anului trecut. FMI si UE au suspendat discutiile de evaluare cu Ungaria in cadrul acordului de imprumut incheiat la sfarsitul anului 2008, avertizand ca executivul maghiar trebuie sa adopte masuri dificile pentru reducerea deficitului bugetar.

Guvernul de la Budapesta a anuntat insa ca nu va introduce noi masuri de austeritate, pentru a evita declinul economiei si cresterea somajului. Prin suspedarea discutiilor Ungaria nu a mai avut acces la o finantare de 25,1 miliarde dolari.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]