Planul de investitii pentru Europa a avut un impact major asupra locurilor de MUNCA si a cresterii economice

Isabela Alexe
Isabela Alexe
24 Octombrie 2019
24 Octombrie 2019
Isabela Alexe
Isabela Alexe
planul juncker locuri de muncaplanul juncker crestere economicacrestere PIB europalocuri de munca europa 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Planul de investitii pentru Europa, planul Juncker, a jucat un rol esential in stimularea crearii de locuri de munca si a cresterii economice. Investitiile Grupului Bancii Europene de Investitii (BEI) girate de Fondul european pentru investitii strategice din Planul Juncker (FEIS) au crescut produsul intern brut (PIB) cu 0,9 % si au adaugat 1,1 milioane de locuri de munca in comparatie cu scenariul de referinta.


Pana in 2022, Planul Juncker isi va continua efectele stimulatoare, urmand sa genereze o crestere a PIB-ului UE cu 1,8% si sa adauge 1,7 milioane de locuri de munca. Acestea sunt cele mai recente calcule efectuate de Centrul Comun de Cercetare (JRC) si de Departamentul de economie al Grupului BEI, pe baza acordurilor de finantare aprobate pana la sfarsitul lunii 2019.

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, a declarat: „Am realizat ce ne-am propus: sa readucem Europa la o crestere solida si sa stimulam crearea de locuri de munca. Pana in 2022, Planul Juncker isi va continua efectele stimulatoare, urmand sa genereze un plus de 1,7 milioane de locuri de munca si o crestere a PIB-ului UE cu 1,8 %. Nu am spus niciodata ca planul ar fi un panaceu. Insa in clipa in care avem mai mult de un milion de intreprinderi mici care beneficiaza de o finantare care inainte nu le era disponibila, chiar avem de ce sa fim mandri.

Jyrki Katainen, vicepresedinte al Comisiei, responsabil pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate, a declarat: Am strabatut o cale lunga de la primele proiecte din 2015! Acum economia europeana se afla pe drumul cel bun si planul de investitii va avea un impact de durata. Proiectele finantate pana in prezent aduc beneficii unui numar de peste un milion de intreprinderi mici si contribuie la tranzitia catre o economie cu emisii reduse de carbon, circulara si sustenabila. Afirm cu mandrie ca ne-am realizat principala prioritate: mobilizarea de fonduri private pentru binele public.”


Presedintele Bancii Europene de Investitii, Werner Hoyer, a declarat: Acum cinci ani, cand am adus prima data in discutie aceasta initiativa, ne-am lovit de scepticismul multora. E greu de crezut ca un instrument financiar poate crea milioane de locuri de munca sau ca poate sprijini un milion de intreprinderi. Insa calculele recente arata ca am facut bine sa ne continuam demersul. Planul Juncker a avut un impact major asupra mediului economic si asupra vietii de zi cu zi din intreaga Europa: a sprijinit proiectele de mediu si climatice, inovarea si o societate mai echitabila si va continua sa faca acest lucru chiar si atunci cand eu si Jean-Claude vom fi demult la pensie.”


Efectul pe termen lung

Pe langa impactul direct al Planului Juncker asupra cresterii PIB-ului si a ocuparii fortei de munca, trebuie mentionat si impactul macroeconomic pe termen lung asupra UE. Privind catre anul 2037, operatiunile din cadrul Planului Juncker vor fi creat inca 1 milion de locuri de munca si vor fi crescut PIB-ul UE cu 1,2 %. Imbunatatirea conectivitatii si cresterea productivitatii ca urmare a proiectelor sprijinite de Planul Juncker contribuie la stimularea competitivitatii si a cresterii economice europene pe termen mai lung.

Stimularea investitiilor si sprijinirea IMM-urilor

Incepand din octombrie 2019, Planul Juncker va mobiliza in UE investitii suplimentare de 439,4 miliarde EUR. Numarul startupurilor si al intreprinderilor mici care pot beneficia in prezent de un acces mai bun la finantare a depasit un milion.

Aproximativ 70 % din investitiile mobilizate preconizate provin din resurse private, ceea ce inseamna ca Planul Juncker si-a indeplinit si obiectivul de a mobiliza investitiile private.

Cine a primit finantare?

Gratie Planului Juncker, BEI si Fondul european de investitii (FEI), filiala sa insarcinata cu finantarea intreprinderilor mici, au aprobat finantarea pentru aproape 1200 de operatiuni si sunt pe cale sa acorde finantare de risc unui numar de peste un milion de IMM-uri si startupuri din diverse sectoare si din toate cele 28 de tari ale UE.


...citeste mai multe pe europa.eu >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]