Cum te ajuta programul de salarizare in ciclul de viata al unui angajat

soft de salrizaresoftsalarizare 2023
Cum te ajuta programul de salarizare in ciclul de viata al unui angajat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Ai un angajat nou in firma? Felicitari! Este o veste grozava. In calitate de antreprenor sau manager de HR, rolul tau este sa te asiguri ca angajezi cei mai buni oameni si ca pastrezi acele talente de top, oferind oportunitati de crestere si beneficii atractive.
 
Un program de salarizare digitalizat pastreaza intr-un singur loc toate datele despre angajati, in stransa legatura cu departamente esentiale, inclusiv HR si contabilitate. Un program de salarizare te ajuta in gestionarea pontajului si administrarea de personal, in calcularea automata a salariului tinand cont de contributiile sociale si taxele la stat, oferindu-ti o evidenta clara a tuturor cheltuielilor cu angajatii. Asa vei putea lua cele mai bune decizii strategice pentru echipa si firma, fiind mereu la zi cu modificarile legislative. 

De ce e important un program de salarizare?
 
Salarizarea este o componenta importanta pentru orice firma din Romania, influentand intregul ciclu de viata al angajatilor, de la atragerea, integrarea, dezvoltarea, recompensarea si retinerea talentelor. Oamenii din firma ta sunt cu adevarat cel mai mare atu al tau, deoarece implicarea angajatilor este direct legata de performanta afacerii.
 
Indiferent de marimea firmei, domeniul de activitate si numarul de angajati, cel mai bun program de salarizare poate analiza o multime de date, de la salarii (remuneratie si recompense), performanta salariilor, datele ciclului de viata al angajatilor si indicatori de performanta, generarea adeverintelor si declaratiilor legale, inclusiv pontajul si concediile. 
 
Implementarea unui program de salarizare printr-un soft ERP integrat aduce numeroase beneficii atat pentru angajat, creand un loc de munca mai bun si mai satisfacator, cat si pentru companie deoarece contribuie la retentia angajatilor.
 
Daca ai o firma in Romania si vrei sa aflii mai multe despre cum te poate ajuta un soft de salarii, iata ce e bine de stiut: 

- Atragerea talentelor
 
Un program de salarizare si administrare de personal este creat pentru a le oferi managerilor de companii un instrument de lucru eficient, precis si adaptabil in functie de modificarile legislatiei muncii din Romania.
 
O solutie integrata de salarizare si resurse umane sau o solutie de management al personalului are capacitatea de a face calatoria fiecarui angajat plina de satisfactii, influentand semnificativ intregul ciclu de viata al angajatilor, de la recrutare pana la angajare si evolutia sa profesionala in firma. 
 
Folosind datele despre forta de munca actuala pentru a crea oferte de recrutare atragatoare si corecte, vei atrage candidatii potriviti. Un program de salarizare integrat cu un soft ERP optimizeaza experienta de onboarding, punand la dispozitie simplu si rapid informatii despre companie, istoricul angajarilor si alte informatii referitoare la fluxul de lucru al companiei. Prima impresie conteaza daca vrei sa pastrezi angajatii buni.

- Plata la timp, fara erori
 
Salariile trebuie sa fie corecte si platite la timp, de fiecare data. Daca o firma nu tine cont de acest lucru, impactul asupra angajatilor poate fi stresant si, in consecinta, poate afecta moralul, loialitatea si productivitatea. Inregistrarea cu acuratete a tuturor datelor de-a lungul ciclului de viata al angajatilor (inclusiv concediul de maternitate/paternitate, concediile medicale si pensiile) asigura ca salariile, beneficiile si cheltuielile sunt calculate cu acuratete, evitand intarzierile si greselile.
 
Problemele financiare sunt de departe cea mai mare cauza de stres pentru angajati, avand un punctaj mai mare decat toti ceilalti factori. Salarizarea este o sarcina importanta pentru companii, desi din pacate multe firme inca pastreaza metodele traditionale.
 
Un program de salarizare automatizat care calculeaza plata in conformitate cu legislatia din Romania are un impact pozitiv asupra experientei angajatilor.



- Incredere si transparenta
 
Forta de munca este din ce in ce mai dificil de gasit si de pastrat, indiferent de tipul companiei.  Angajatii se asteapta la transparenta si stabilitate din partea angajatorului si acces la propriile lor informatii despre salarizare.
 
Trecerea la solutii de salarizare gazduite in cloud ofera posibilitatea unui audit complet transparent si imbunatateste experienta inclusiv pentru departamentul de HR. Automatizarea activitatii, de la administrarea de personal pana la calculul salarial cu emiterea documentelor de personal (contract de munca, acte aditionale, salariu, pontaj), a declaratiilor si a adeverintelor necesare conform legislatiei din Romania, poate fi obtinuta simplu, cu doar cateva click-uri, prin intermediul unui soft de salarizare complet, intuitiv si adaptat nevoilor firmei tale, asa cum este cel dezvoltat de compania NextUp

- Recompense si remuneratii flexibile
 
Companiile inovatoare din prezent cauta permanent moduri de simplificare a sarcinilor repetitive, de motivare si retentie, pe tot parcursul ciclului de viata al angajatilor. Un pachet de remunerare personalizat ar putea include prime, bonusuri si beneficii precum prime de vacanta, pe care angajatii cu siguranta le vor aprecia.
 
Pentru a simplifica tot acest proces pentru departamentul de Resurse Umane, un program de salarizare integrat cu un soft ERP calculeaza corect si complet salariul angajatului tinand cont de toate elementele de venit si retinere precum si de prime, bonusuri, sporuri, indemnizatii, tichete de masa, tichete cadou, calculate automat de sistem, net sau brut, in lei sau in valuta.
 
- Retentia angajatilor
 
Orice firma care isi doreste sa-si pastreze oamenii buni ar trebui sa arate constant incredere in potentialul unui angajat. Aceasta inseamna folosirea celor mai bune abilitati ale angajatului si dezvoltarea activa a talentelor profesionale ale acestuia. Angajatii isi doresc ca joburile pe care le au sa-i sustina in cresterea personala si profesionala. 
 
Exista mai multe solutii pentru a ajuta la comunicarea obiectivelor si pentru a monitoriza in mod transparent progresul acestora, nu numai in cadrul unei echipe, ci in intreaga firma. Punerea in aplicare a unui program de salarizare este un prim pas semnificativ pentru a evalua performanta angajatilor, pentru a-i remunera corect si automat pentru a-i motiva sa ramana in companie.
 
Punand in centrul atentiei salarizarea si gestionand eficient forta de lucru, firmele raman competitive si devin un loc de munca dorit si apreciat. Un program de salarizare faciliteaza plata automata, transparenta, flexibilitatea si personalizarea recompenselor financiare, asigurand astfel starea de bine si productivitatea angajatilor. Solutiile end-to-end pentru angajati extrag valoarea ascunsa din datele de salarizare si resurse umane pentru a stimula eficienta si cresterea afacerii.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
soft de salrizaresoftsalarizare 2023

Data aparitiei: 10 Aprilie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum te ajuta programul de salarizare in ciclul de viata al unui angajat Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]