Pensie FACULTATIVA suportata de angajator. Care va fi tratamentul fiscal?

pensie facultativalegea nr.204/2006baza de calcul al contributiilor sociale
Pensie FACULTATIVA suportata de angajator. Care va fi tratamentul fiscal?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ceea ce priveste pensiile facultative, conform prevederilor Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, contributia la un fond de pensii facultative poate fi de pana la 15% din venitul salarial brut lunar.
 
Astfel, in primul rand contributia la pensia facultativa (cumulat cea suportata de angajator si salariat) nu poate depasi 15% din venitul salarial brut lunar.
 
"Angajatorul plateste pentru un salariat, care nu are functia de baza la societate, 600 lei pensie facultativa (150 lei suporta angajatorul si 450 lei suporta angajatul). Pentru ca nu are functia de baza nu s-a calculat deducerea suplimentara pentru contributia la pensia facultativa. Contributiile suportate de angajator sunt impozabile si intra in baza de calcul al contributiilor sociale?"
 
 
Raspunsul specialistilor: 
 
Conform art. 76 alin. (4) lit. s), art. 142 lit. s), art. 157 alin. (2) si art. 220 indice 4 alin. (2) din Codul fiscal nu sunt impozabile in sensul impozitului pe veniturile din salarii si nu se cuprind in baza lunara de calcul al contributiilor aferente veniturilor salariale, contributiile la un fond de pensii facultative potrivit Legii nr. 204/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si cele reprezentand contributii la scheme de pensii facultative, calificate astfel în conformitate cu legislatia privind pensiile facultative de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, administrate de catre entitati autorizate stabilite în state membre ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European, suportate de angajator pentru angajatii proprii, in limita a 400 euro anual pentru fiecare persoana.
 
Ceea ce depaseste 400 euro anual pentru fiecare persoana suportat de angajator intra in baza de calcul al contributiilor sociale si in baza de calcul a impozitului pe veniturile din salarii.
 
Incepand din luna in care este depasit plafonul de 400 euro sumele suportate de angajator reprezinta avantaj de natura salariala si intra in baza de calcul a impozitului si contributiilor sociale obligatorii.
 
Un raspuns oferit la data de 20.03.2022, realizat de expertii de la PortalCodulMuncii >>>
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensie facultativalegea nr.204/2006baza de calcul al contributiilor sociale

Data aparitiei: 21 Martie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Pensie FACULTATIVA suportata de angajator. Care va fi tratamentul fiscal? Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]