Asadar, un angajat care detine un abonament de servicii medicale va fi scutit de plata impozitului, in limita a 400 de euro pe an.
Conform OUG de modificare a Codului Fiscal, abonamentele de sanatate suportate de salariati au devenit deductibile la calculul impozitului pe veniturile din salarii si asimilate salariilor in limita echivalentului in lei al sumei de 400 euro anual, la fel ca in cazul asigurarilor private de sanatate.
"Va rog sa imi comunicati la serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, suportate de angajati, astfel incât la nivelul anului nu se depaseste echivalentul in lei al sumei de 400 euro, ce contributii sociale se achita?", intrebare din cadrul PortalCodulMuncii.ro.
Daca serviciile medicale sunt suportate de salariat, acestea nu reprezinta venituri salariale pentru ca nu sunt venituri pentru salariat ci sunt sume de bani suportate de el.
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Conform prevederilor Codului fiscal, baza de calcul al contributiilor sociale se compune din veniturile din salarii, in bani si/sau in natura, obtinute in baza unui contract individual de munca, a unui raport de serviciu sau a unui statut special prevazut de lege.
Asadar, serviciile medicale suportate de salariat nu intra in baza de calcul al contributiilor sociale.
Sursa: PortalCodulMuncii