Detasare transnationala in REVISAL

detasarea transnationalaHG 905/2007detasare transnationala revisal
Detasare transnationala in REVISAL
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Incepem prin a va reaminti ca legislatia care reglementeaza acum conditiile in care se desfasoara detasarea transnationala s-a modificat.

Un nou cadru legal, stabileste noi elemente de verificat de catre inspectorii de munca si inspectorii fiscali. Nu sunt omise nici sanctiunile prevazute in noua lege pentru incalcarea conditiilor privind detasarea transnationala!
 
? Dvs. stiti ce prevede Legea 172/2020 prin care s-a modificat Legea 16/2017? 
 
 
 
Inregistrarea in Revisal
 
Conform art. 3 alin. (2) lit. m) din Hotararea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, angajatorii completeaza registrul in ordinea angajarii persoanelor, cu urmatoarele date, fara a avea caracter limitativ:
 
m) data la care incepe si data la care inceteaza detasarea transnationala, definita de Legea nr.16/2017 privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale, statul in care urmeaza sa se realizeze detasarea transnationala, denumirea beneficiarului/utilizatorului la care urmeaza sa presteze activitatea salariatul detasat, precum si natura acestei activitati.
 
 
ATENTIE!
 
Detasarea transnationala se inregistreaza cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii in statul membru in care salariatul este detasat. 
Incetarea detasarii transnationale se inregistreaza cel tarziu in ziua anterioara incetarii activitatii in statul membru in care este detasat salariatul. 
 
O perioada de cel putin o luna poate fi considerata conforma cu aceasta cerinta, in timp ce perioadele mai scurte necesita o evaluare de la caz la caz, luandu-se in considerare toti factorii implicati. Incadrarea in munca de catre orice angajator din statul de origine a detasarii indeplineste aceasta cerinta. 
 
Nu este necesar ca in timpul acestei perioade respectiva persoana sa fi lucrat pentru angajatorul care solicita detasarea sa. Conditia este indeplinita si de catre studentii sau pensionarii sau orice persoana care este asigurata ca urmare a rezidentei si afiliata schemei de securitate sociala a statului de origine a detasarii.
 
Detasarea transnationala a salariatilor – unica dvs. sursa care va asigura cunoasterea in detaliu a legii nr. 16/2017 astfel cum a fost modifcata prin legea nr. 172/2020! Contine:
 
  • comentariile specialistilor Rentrop&Straton in legislatia si dreptul muncii, privind legea in  vigoare si modul corect de transpunere in practica
  • studii de caz rezolvate, situatii reale analizate
  • solutii pentru probleme specifice
  • atentionari si recomandari privind respectarea noilor conditii privind detasarea transnationala, comanda ACUM o lucrare exceptionala >>> 
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
detasarea transnationalaHG 905/2007detasare transnationala revisal

Data aparitiei: 28 Septembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Detasare transnationala in REVISAL Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]