Drepturile soferilor romani de camioane pe traseele din UE. Declaratiile ministrului Muncii

lucratori sezonieriministrul muncii raluca turcansoferi camioane europa
Drepturile soferilor romani de camioane pe traseele din UE. Declaratiile ministrului Muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a amintit recent ca drepturile celor 150.000 de romani care lucreaza ca soferi de camioane pe soselele din Europa trebuie sa fie respectate in conditiile impuse de legislatia nationala.
 
In acest sens, ministrul Muncii a avut recent o intrevedere, la Bruxelles, cu comisarul european pentru Transporturi, Adina Valean.
 
"Am discutat cu Adina Valean, comisarul european pentru transporturi, despre protejarea soferilor romani care doresc sa lucreze in strainatate, atat in ceea ce priveste conditiile de angajare, cat si imbunatatirea conditiilor de siguranta. Sunt 150.000 de romani care lucreaza ca soferi de camioane pe soselele din Europa si drepturile lor, in calitate de angajati, trebuie sa fie respectate in conditiile impuse de legislatia nationala", a precizat ministrul Muncii pe pagina sa de socializare.
 
Totodata, potrivit ministrului, societatile de transport au obligatia de a asigura conditii de salarizare transparenta, corecta si in acord cu salariile de pe piata europeana in conditiile in care este cunoscut faptul ca, de multe ori, exista diferente de conditii de lucru si de salarizare a angajatilor din estul Europei.
 
"Autoritatile din Romania si Ministerul Muncii colaboreaza si fac schimb de informatii cu autoritatile din celelalte state europene si nu exista toleranta fata de munca la negru si nici fata de discriminare, iar aici ma refer la controale pentru verificarea corectitudinii detasarilor pe care le fac transportatorii cu privirea la indeplinirea conditiilor de obtinere a certificatului portabil A1, folosit in vederea detasarii, precum si la modul in care au fost platiti soferii, cu respectarea legii diurnelor, in vederea detasarii", a precizat ministrul. 
 
Totodata, oficialul Adina Valean a amintit ca autoritatile europene fac toate eforturile pentru a dezvolta rapid parcari sigure pentru soferii de tir, in conditiile in care, acum, la nivel european, lipsesc in jur de 100.000 de locuri unde soferii pot parca peste noapte, iar deficitul este si mai mare pentru astfel de locuri care ofera conditii sigure.
 
De asemenea, ministrul Muncii a amintit ca au fost aduse in discutie modificarile dorite in ce priveste lucratorii sezonieri. 
 
"Am punctat, de asemenea, in discutia cu Adina Valean, si modificarea legii nr. 156/2021, pentru a veni in ajutorul lucratorilor sezonieri si pentru a elimina transportul la negru a acestor persoane. Este important ca oamenii care lucreaza in strainatate sa se simta in siguranta si, de exemplu, acolo unde exista grupuri mai mari de 10 persoane, acestea sa beneficieze de transport spre locul de munca cu un mijloc de transport public autorizat", a anuntat Raluca Turcan.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
lucratori sezonieriministrul muncii raluca turcansoferi camioane europa

Data aparitiei: 18 Iunie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Drepturile soferilor romani de camioane pe traseele din UE. Declaratiile ministrului Muncii Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]