Aproape jumatate dintre angajatii care au copii vor cursuri normale din septembrie

scoala cursuri onlineangajati cu copiiangajati parintiprogramul de munca
Aproape jumatate dintre angajatii care au copii vor cursuri normale din septembrie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Mai mult de 45% dintre angajatii romani care sunt si parinti si au copii de varsta scolara si-ar dori ca scoala sa se desfasoare in regim normal, renuntandu-se astfel la cursurile online, in ciuda contextului epidemiologic. 
 
Peste 45% dintre angajatii care au copii isi doresc ca noul an scolar sa se desfasoare normal, in pofida contextului epidemiologic actual, iar elevii sa inceapa cursurile direct din bancile scolii, arata un sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs.
 
Cu toate acestea, un procent semnificativ de  29% ar opta pentru un sistem de invatamant care sa imbine orele online cu invatarea in sala de clasa si alti 25% dintre respondentii unui sondaj recent BestJobs, citat de Agerpres, considera ca ar trebui ca scoala sa inceapa doar online pentru inca o perioada de vreme pentru siguranta elevilor si a familiilor acestora. 
 
"Totusi, aproape jumatate dintre angajatii care au raspuns sondajului BestJobs sunt ingrijorati de lipsa de claritate privind cum va arata anul scolar, cu nici trei saptamani inainte de incepere, si se tem ca acest an va fi unul de sacrificiu educational pentru copii. Alti 47% spera ca scolile sa nu se transforme in focare de Covid-19 si 40% sunt ingrijorati de o eventuala imbolnavire a celor mici, ceea ce ar pune in pericol si restul membrilor familiei. Sunt insa si parinti ingrijorati ca nu vor putea merge la serviciu din cauza ca unitatile de invatamant ar putea sa nu se deschida (14,8%)", se arata in comunicatul citat de Agerpres.
 
50% dintre parintii care au raspuns la sondaj considera ca au echipamentul si materialele necesare pentru a asigura participarea la cursurile online in cazul in care scoala va desfasura astfel procesul de invatare. 
 
Un procent putin mai mare de 31%, arata sursa citata, afirma ca dispun doar partial de instrumentele necesare scolii online - dispozitiv electronic, internet si spatiu dedicat de lucru - in timp ce 19,3% spun ca nu le pot asigura celor mici un cadru propice pentru scoala de acasa.
 
Exista insa si un procent de 31,1% dintre respondenti care afirma ca nu au cu cine sa lase copiii acasa, alti 30,5% spun ca se vad nevoiti sa lase copiii sa-si ocupe singuri timpul cu activitatile scolare, iar 19,5% spun ca vor cere ajutorul bunicilor. 
 
In cazul in care scoala va continua online, cei mai multi dintre angajatii-parinti (46,5%) considera ca angajatorul ar trebui sa-i lase sa lucreze de acasa, in timp ce 25% ar prefera sa li se reduca programul de lucru, astfel incat sa se poata ocupa si de activitatile scolare ale copiilor.
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
scoala cursuri onlineangajati cu copiiangajati parintiprogramul de munca

Data aparitiei: 27 August 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Aproape jumatate dintre angajatii care au copii vor cursuri normale din septembrie Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]