Nu exista pericolul ca multi angajati aflati in somaj tehnic sa ramana fara locul de munca

victor picusomaj tehniccontracte de munca angajatistare de urgenta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Intr-o conferinta organizata marti de "Romania Durabila", presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Victor Picu, a precizat ca niciuna dintre cele 900.000 de persoane aflate in prezent in somaj tehnic n-ar trebui sa-si piarda locul de munca dupa incheierea masurii de acoperire de catre Guvern a indemnizatiei de somaj tehnic.
 
In opinia sa, nu exista pericolul ca un numar mare din contractele angajatilor aflati in somaj tehnic sa fie desfiintate de angajatori dupa incheierea masurii de acoperire a somajului tehnic de catre stat, transmite Agerpres.
 
"Aceasta cifra de 900.000 (de persoane trecute in somaj tehnic de la inceputul starii de urgenta, n.r.) este o cifra actuala astazi. In martie au fost undeva la 530.000 in somaj tehnic, in aprilie au sarit de un milion si ceva de persoane, si probabil ca acum sunt 900.000, ceea ce ne arata ca vreo 100.000 s-au intors in campul muncii, adica au contractele active. Din aceste 900.000 de persoane, noi speram ca niciuna sa nu se alature celorlalte persoane care si-au pierdut locurile de munca, pentru ca in acest sens vor veni masurile active ale Guvernului, ca dupa iesirea din somajul tehnic, angajatorii acestor persoane care au fost in somaj tehnic sa primeasca un ajutor de la stat pentru fiecare salariat in parte. Deci in mod normal ar trebui sa nu-si piarda locurile de munca", a afirmat Victor Picu.
 
De asemenea, conform aceleiasi surse, presedintele ANOFM considera ca este posibil ca facilitatile de protejare a locurilor de munca care sunt in prezent in pregatire de Guvern sa fie oferite pe tot parcursul anului.
 
"Masurile, in momentul in care le veti vedea reglementate, veti vedea ca sunt pe o perioada mai lunga de timp, si pe diferite moduri de a primi indemnizatiile, deci undeva pe o perioada - nu stiu - sa spun pana la sfarsitul anului, deci in mod normal aceste persoane care au avut contractele de munca suspendate nu ar trebui sa-si piarda locurile de munca. Deci nu cred ca vor fi foarte multe persoane care isi vor pierde locurile de munca", a precizat Victor Picu.
 
Victor Picu a anuntat ca un alt set de masuri va fi dedicat companiilor care ii vor angaja pe cei care si-au pierdut locurile de munca.
 
"Iar pentru celelalte persoane care si-au pierdut locurile de munca vom avea masuri active pentru angajatorii care vor angaja o parte din aceste persoane, deci vor fi pe categorii - tineri, persoane mai in varsta, adica gandim un pachet mai mare de masuri, nu un pachet simplist, doar cu o indemnizatie pentru anumiti angajatori. Va fi un pachet mai larg de masuri", a adaugat Victor Picu.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
victor picusomaj tehniccontracte de munca angajatistare de urgenta

Data aparitiei: 13 Mai 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Nu exista pericolul ca multi angajati aflati in somaj tehnic sa ramana fara locul de munca Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]