ANOFM: Firmele interesate pot adera la EURES

anofm locuri de muncaeures
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca anunta ca de vineri, 22 noiembrie 2019, firmele interesate pot adera la EURES.
 
Avand in vedere ca a intrat in vigoare Ordonanta Guvernului nr. 22 din 27 august 2019 privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2016/589 al Parlamentului European si al Consiliului din 13 aprilie 2016 privind o retea europeana de servicii de ocupare a fortei de munca (EURES), accesul lucratorilor la servicii de mobilitate si integrarea mai buna a pietelor fortei de munca si de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 492/2011 si (UE) nr. 1.296/2013 publicata in Monitorul Oficial nr. 708 din 28 august 2019, avem posibilitatea de a ne inregistra compania pentru a gasi lucratori la nivelul UE.
 
Una dintre reglementarile cele mai importante ale Regulamentului UE 589/2016 se refera la deschiderea retelei EURES catre organizatiile de drept public si privat, care vor actiona in calitate de membri sau parteneri EURES, cu diferite responsabilitati si servicii oferite. Prin dispozitiile ordonantei se asigura cadrul legal si institutional necesar pentru ca organizatiile sa poata deveni membri sau parteneri ai retelei EURES si, in aceasta calitate, sa poata furniza servicii de asistenta lucratorilor si angajatorilor pentru a facilita libera circulatie a lucratorilor in cadrul Uniunii Europene.
 
Astfel, devine posibila aderarea la reteaua EURES a actorilor nationali relevanti pe piata fortei de munca, respectiv firme private de mediere, sindicate, organizatii patronale din Romania inclusiv filialele persoanelor juridice de drept privat stabilite intr-un alt stat membru al Uniunii Europene / Spatiului Economic European sau al Confederatiei Elvetiene. Prin actul normativ se stabileste atat procedura de admitere a organizatiilor pentru a deveni membri sau parteneri EURES, cat si documentele necesare in vederea admiterii. 
 
Totodata, prin art. 2 din OG. 22/2019, se desemneaza Serviciul Public de Ocupare al Romaniei, respectiv Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, impreuna cu Agentiile Judetene pentru ocuparea fortei de munca si a municipiului Bucuresti, ca membri ai retelei europene de servicii de ocupare a fortei de munca (EURES). 
 
Organizatiile interesate sa devina membri sau parteneri EURES se pot adresa Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca – Biroul National EURES - Directia Coordonarea Retelei Nationale EURES Acorduri si Relatii Internationale la telefon 021/311.0773, fax 021/311.0772 sau la adresa de e-mail punctuniccontact[@]eures.anofm.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anofm locuri de muncaeures

Data aparitiei: 22 Noiembrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

ANOFM: Firmele interesate pot adera la EURES Nota: 3.8 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]